Waar kan ik doortrappen in mijn buurt?
Waar kan ik Doortrappen in mijn buurt?

Zon, fietsen en gezelligheid!

Dieuwke de Vries August 30, 2021 466 keer bekeken

Een goede fiets, lekker weer, 100 fitte Doortrappers en drie gezellige buurthuizen in Zaanstad Midden. Hét recept voor een leuke fietsdag in augustus!

Afgelopen woensdag 25 augustus was dit het decor van de eerste Doortrappen activiteit in de gemeente Zaanstad. Een succesvolle aftrap en heel veel blije gezichten van fijne Doortrappers.

Rond 10:00 vertrokken er vanuit de drie deelnemende buurthuizen A3 (Assendelft), de Kwaker (Westzaan) en de Vuister (Koog aan de Zaan) de eerste fietsers voor een tocht van 16 of 26 km. Na inschrijving konden deelnemers zelf kiezen voor welke afstand zij gingen.

Zonder gêne aan de slag met de Fietsfit-oefeningen
Bij buurtcentrum-A3 stond Simon van Sportbedrijf Zaanstad klaar om alle Doortrappers te voorzien van een goede work-out. Dankzij de FietsFit-oefeningen van Doortrappen zorg je voor een soepele en veilige tocht want je traint alle spieren die je nodig hebt bij het fietsen zoals je nek en je romp. Bij de Vuister was lokale Doortrappen coördinator Kim aanwezig om de deelnemers te testen op hun kennis over verkeersveiligheid met een fietsquiz. De meeste deelnemers slaagden wel voor de test maar er was 1 echtpaar dat slechts met 1 fout de quiz met 20 vragen had ingevuld. Knap gedaan! Op de route lag ook de Grote Kerk, waar deelnemers konden afstappen voor een rondleiding. Een geslaagde dag met veel blije gezichten aldus de organisatie van de fietstocht. Zeker voor herhaling vatbaar!

Doortrappen gaat door!
De volgende keer ook of weer meedoen? Op donderdag 23 september organiseert de gemeente Zaanstad samen met het buurthuis de Pelikaan en de Ouderen Vereniging Krommenie weer een Doortrappen-fietsdag. Tijdens deze gezellige middag kun je meedoen aan verschillende activiteiten, waaronder een mooie fietsroute van 20 km. Kijk hier voor meer informatie.

Cookie settings