Waar kan ik doortrappen in mijn buurt?
Waar kan ik Doortrappen in mijn buurt?

Doortrappen bij het Fietsenpakhuis

Dieuwke de Vries April 23, 2021 166 keer bekeken

Het Fietsenpakhuis in Zaandam. Elke dag komen hier honderden mensen hun fiets brengen, waaronder veel ouderen. Maar hoe zit het eigenlijk met de fietsveiligheid van de fietsen? Een mooie kans voor Doortrappen om op bezoek te gaan.

In het Fietsenpakhuis kun je je fiets veilig stallen. Ideaal. Ook veel ouderen brengen hier hun fiets. Het is mooi om te zien dat ook in Zaandam nog veel ouderen fietsen, want door te fietsen blijven we langer gezond. Maar in sommige gevallen kan er wel wat verbeterd worden aan bijvoorbeeld de veiligheid van de fiets. 

Afgelopen maandag gingen 'lokale Doortrappenco√∂rdinator' Kim Kreeft en 'Vakspecialist verkeer' Falko Voet langs bij het Fietsenpakhuis. De medewekers van het pakhuis kregen een leuke en informatieve training van Doortrappen. Ze leerden tijdens de training hoe je kan signaleren of iemand veilig fietst en natuurlijk √≥f een fiets nog veilig is. De komende tijd gaan de medewerkers actief kijken of er verbeteringen kunnen worden aangebracht aan de fietsen in het pakhuis. Zien ze iets? Dan hangen ze een gele flyer aan de fiets met daarop aangekruist wat je zou kunnen doen. Op de flyer vind je ook handige tips. 

Ben je benieuwd naar tips om veiliger te fietsen of mogelijke slimme aanpassingen aan je fiets? Vraag het een van de medewerkers in het Fietsenpakhuis. Ze weten er nu alles over en helpen je graag!

Cookie settings