Waar kan ik doortrappen in mijn buurt?
Waar kan ik Doortrappen in mijn buurt?

Fiets mee met de fietstocht in Krommenie

Dieuwke de Vries July 27, 2021 1333 keer bekeken

Start

2021-09-23 at 13:30

End

2021-09-23 at 17:00

The maximum amount of registrations has been reached. You can no longer sign up.

Location

Buurthuis De Pelikaan, Kervelstraat 185a, Krommenie

Buurthuis de Pelikaan en Seniorenvereniging Krommenie organiseren op donderdag 23 september een leuke Doortrappen fietsmiddag! Tijdens deze gezellige middag kun je meedoen aan verschillende activiteiten, waaronder een mooie fietsroute van 20 km.

Sluit donderdag 23 september gezellig aan bij de fietsmiddag in Krommenie. Er zijn die dag verschillende activiteiten zoals een fietsquiz met leuke prijzen en FietsFit oefeningen om de spieren los te maken voordat we beginnen aan de fietstocht van ongeveer 20 km.

Vind je het juist spannend om (weer) te fietsen of heb je problemen met balans? Ook dan kun je met een gerust hart terecht op de fietsmiddag. Op een oefenparcours kun je namelijk de driewielfiets of duofiets uitproberen. De driewielfiets is stabiele fiets die een mooie oplossing biedt voor mensen die nog wel willen fietsen, maar niet zo goed meer durven. De duofiets is een uitkomst voor mensen die niet (meer) zelfstandig kunnen fietsen, maar nog wel met de fiets op pad willen. De duofiets is een driewieltandem waarbij je naast elkaar zit en samen kunt fietsen. Naast praktisch, dus ook nog erg gezellig. Ook is het donderdag 23 september mogelijk om een testritje te maken met de e-bike. De driewieler, duofiets en e-bike worden beschikbaar gesteld door rijwielhandel Evert Bruyns.

Voor wie is de fietsmiddag?
De fietsmiddag is bedoeld voor iedereen van 65+ die graag fietst en nog lang wil blijven fietsen - of juist voor diegene die weer graag meer wil fietsen. Neem gerust ook je buurvrouw/-man of iemand anders mee. Iedereen is welkom. Samen maken we er een gezellige (fiets)middag van.

Praktische informatie
Datum:           Donderdag 23 september*
Locatie:          Buurthuis De Pelikaan, 
Kervelstraat 185a, Krommenie
Starttijd:         13:30
Eindtijd:          circa 17:00
Route:             20 km

Eigen bijdrage: €3,00 
Voor een drankje onderweg wordt gezorgd!

*bij slecht weer verplaatsen we de fietsmiddag naar 30 september.

Kom je ook?
Je kunt je voor 16 september aanmelden voor de fietsmiddag bij buurthuis De Pelikaan. Loop even binnen of bel naar 075 628 5660. Je kunt je ook aanmelden door contact op te nemen met Nora Swagerman via n.swagerman@planet.nl of 075 621 8700.

Zien we je op 23 september?

 

Samen veilig op pad
Ga je mee met de fietstocht? Gezellig! In een groep fietsen is anders dan alleen fietsen. Bekijk vooraf alvast de tips voor samen fietsen en zorg ervoor dat jij en je fiets er klaar voor zijn. Check bijvoorbeeld of je remmen het goed doen, denk eens aan een fietshelm en bekijk onze andere veilig fietsen tips.

De organisator(en) van het programma Doortrappen, noch vrijwilligers, partners, instanties of betaalde personen ten dienste van het programma, zijn aansprakelijk in geval van enig(e) schade of letsel voortvloeiend uit een Doortrappen-activiteit. Deelname aan activiteiten geschiedt geheel op eigen risico en de deelnemers dienen zelf te zorgen voor een deugdelijke fiets en eventuele extra beschermingsmiddelen waaronder begrepen maar niet beperkt tot een helm.

Cookie settings