Waar kan ik doortrappen in mijn buurt?
Waar kan ik Doortrappen in mijn buurt?

Stap op de fiets: 'Doortrappen' van start in Dwingeloo

ProfielfotoIris van Es June 03, 2021 141 keer bekeken

Donderdag 3 juni 2021, tijdens Wereldfietsdag, stapte een aantal inwoners van gemeente Westerveld samen met wethouder Doeven op de fiets. Dit was het startsein van het project ‘Doortrappen’ in gemeente Westerveld.

Doortrappen is bedoeld om senioren te stimuleren vaker te fietsen. Door langer te blijven fietsen voelen mensen zich vaak gezonder, hebben ze meer sociale contacten en blijven ze langer mobiel.

Vanwege coronamaatregelen werd er een kleinschalige fietsactiviteit opgezet. De enthousiaste fietsers volgden een speciaal uitgestippelde fietsroute. Onderweg kregen de deelnemers nuttige informatie over gezondheid en veiligheid op de fiets van de Fietsersbond. Wethouder Doeven vertelt: “Juist vandaag, op Wereldfietsdag, is het belangrijk om extra aandacht te hebben voor de veiligheid van senioren op de fiets. Fietsen houdt je vitaal en gezond. Daarom is het belangrijk dat ouderen zich veilig genoeg voelen om te blijven fietsen. Het liefst nog jaren lang.” Ook de andere elf Drentse gemeenten startten op 3 juni met het fietsproject en organiseren verschillende fietsactiviteiten voor senioren.

In gemeente Westerveld wordt al langer aandacht besteed aan senioren op de fiets. Zo zijn er twee fietsclubs opgericht die op dinsdag- en donderdagmiddag vertrekken vanuit Over Entinghe in Dwingeloo voor een gezellige fietstocht. Iedere week, het hele jaar door kan men meefietsen.

Doortrappen in Drenthe
Doortrappen helpt, motiveert en inspireert om zo lang mogelijk en veilig te kunnen blijven fietsen. Het project bestaat uit diverse leerzame en leuke fietsactiviteiten die op lokaal niveau aan senioren worden aangeboden. De activiteiten worden opgezet en georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland en de Fietsersbond, in samenwerking met sport- en beweegcoaches en andere partijen die betrokken zijn bij (veilig) fietsen in Drenthe.

Kijk voor meer informatie over Doortrappen op www.doortrappendrenthe.nl.

Cookie settings