Aftrap Doortappen in Velsen was een groot succes!

Nynke Rommers May 30, 2023 57 keer bekeken

Op 15 mei vond de aftrap van Doortrappen plaats in de gemeente Velsen.

Sportloket Velsen organiseerde in samenwerking met een fietsdocent vanuit de Fietsersbond een fietstocht. De deelnemers werden op het parkeerterrein voor zwembad De Heerenduinen ontvangen, waar zij een gratis fietsspiegel werd aangeboden. De spiegels konden direct worden gemonteerd door de plaatselijke fietsenwinkel Bike Guru.   

Onder het genot van een kop koffie/thee werden de deelnemers welkom geheten door wethouder Verkeersveiligheid en Sport Bram Diepstraten. Diepstraten vertelden over het belang van veilig fietsen en Fietsdocent Frans deelde tips om je veiliger op de fiets te voelen. Daarnaast werden kort de verkeersregels nog eens onder de aandacht gebracht.  

Na de uitleg was het tijd om de nieuwe fietsspiegels uit te proberen en de fietsveiligheidstips toe te passen. In tussentijd heeft Bike Guru ook een fietscheck uitgevoerd en waren we ready to go. De groepsfiets tocht was 18 kilometer lang en ging door de mooie Heerenduinen. Na een goed stuk gefietst was het tijd voor een kopje koffie en gebak.  

De Fietstocht was een succes en trok veel belangstellenden. Het was een geweldige gelegenheid om de fietsers kennis te laten maken met Doortrappen. De deelnemers gingen ge├»nformeerd en ge├»nspireerd naar huis om gezond en veilig te blijven fietsen. Veel deelnemers kijken uit naar de toekomstige fietstochten.  

Wil je de volgende keer ook meefietsen? Kijk dan op www.sportpasvelsen.nl/volwassenen of bekijk het nieuws van de gemeente Velsen op de Doortrappen website.  

Cookie settings