Waar kan ik doortrappen in mijn buurt?
Waar kan ik Doortrappen in mijn buurt?

Kom samen naar het Fiets Festival in Uithoorn!

Stephanie Piët July 13, 2022 475 keer bekeken

Wat is er nu leuker dan samen fietsen met je opa of oma of met je kleinkind(eren)? Niks natuurlijk! Daarom toveren we dit jaar de parkeerplaats in Legmeer west om tot een Doortrappen Fiets festival.

Op woensdagmiddag 24 augustus. Rondom de locaties zijn er verschillende activiteiten te volgen, voor jong en oud. Zowel kinderen als ouderen zijn kwetsbaar in het verkeer en om deze reden organiseert Doortrappen samen met gemeente Uithoorn, Uithoorn voor Elkaar het Fiets festival.

Leuke dag voor jong en oud
Test je behendigheid op het fietsparcours, neem het samen met je opa/oma of kleinkind op tegen een ander team met de fietsquiz, ga langs bij de fietsdokter voor een check en klim in de vrachtwagen om zelf de dode hoek te spotten. Volg je alle activiteiten? Dan ontvang je een heus Doortrappen certificaat! 

Tijdens het Fiets Festival leren kinderen en ouderen samen op een leuke manier, veilig met verschillende verkeerssituaties om te gaan. Ook leer je wat je kunt doen aan jouw eigen gedrag of door aanpassingen aan de fiets om veilig te (blijven) fietsen. Natuurlijk staat de middag ook in het teken van gezelligheid. Want fietsen moet vooral leuk zijn, en blijven! 

Kom je ook?
Woensdag 24 augustus ben je welkom tussen 14:00 en 17:00 op de parkeerplaats in Legmeer west (Bredeschool/Legmeervogels, Randhoornweg) in Uithoorn. Kom ergens tussen die tijden gezellig langs, maar meld jezelf vooraf wel gratis aan. Voor extra informatie of aanmelden via info@videt-uithoorn.nl.

De dag is bedoeld voor opa’s, oma’s (65+) en kleinkinderen, maar een oudere buurman, oom, tante of andere bekende meenemen mag natuurlijk ook! Zowel jong als oud is welkom om een gezellige middag te beleven. Je kunt overal vrij inlopen.

Deelname is gratis!
En neem je eigen fiets mee.

 

Cookie settings