Waar kan ik doortrappen in mijn buurt?
Waar kan ik Doortrappen in mijn buurt?

Doortrapdag met Club 48 in Sint-Annaland

ProfielfotoRoseline van den Heuvel March 28, 2024 48 keer bekeken

Samen met Club 48 en het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) organiseert de gemeente Tholen op woensdag 17 april vanaf 10.00 uur een bijeenkomst van het programma Doortrappen in museum de Meestoof in Sint-Annaland.

Deze dag start een serie fietsactiviteiten waarbij de fietsveiligheid voor oudere, ervaren fietsers centraal staat. Aanmelden is gratis en kan via www.jijoptholen.nl/doortrappen. Graag aanmelden vóór 10 april.

Actieve ouderen blijven steeds langer fietsen. Dit is goed nieuws, want actief, gezond en mobiel blijven is belangrijk. Maar fietsen is niet zonder risico’s. Het aantal ongelukken met ervaren fietsers neemt toe, terwijl veel ervaren fietsers zich niet aangesproken voelen door berichten over veilig fietsen en geen gebruik maken van de voor deze doelgroep bestaande activiteiten. Het programma Doortrappen richt zich op deze groep fietsers en wil hen bewustmaken van het belang van lang en gezond fietsen. Zo blijven zij zekerder en met plezier op de fiets zitten én blijven ze langer sociaal actief.

Meer informatie over het landelijke programma Doortrappen: doortrappen.nl

Programma Doortrapdag

Op woensdag 17 april zijn er deskundigen aanwezig, waarmee zowel theorie als praktijk kan worden geoefend. Daarnaast is er een fietsenmaker aanwezig voor perfect afstellen van een e-bike. Er wordt gestart met koffie en tussendoor staat er een lunch klaar. In de middag kan er deelgenomen worden aan een fietstocht, waarbij ook het groepsfietsen wordt geoefend. Het programma duurt tot ongeveer 15.00 uur.

Club 48

Club 48 is een groep met oud-wielrenkampioenen die graag fietsen op het eiland Tholen. Deelnemers van de groep vertellen op 17 april onder andere een ervaringsverhaal en sluiten aan bij de fietstocht.

Opstarten fietsgroep

Na deze Doortrapdag is het de bedoeling dat er een fietsgroep ontstaat die wekelijks met elkaar gaat fietsen. Hierbij wordt de groep begeleid in conditie, het toewerken naar een doel, het uitstippelen van een route, in een groep fietsen maar waarbij het vooral gaat om het gezellig samen fietsen.

Cookie settings