Waar kan ik doortrappen in mijn buurt?
Waar kan ik Doortrappen in mijn buurt?

Zoveel animo: we moesten de groep in 2-en splitsen

October 17, 2022 189 keer bekeken

Alles voor een mooie Fiets- en Ontdekdag was er: mooi weer, een afwisselende route en enthousiaste deelnemers. Vrijdag 30 september was het rondje Schagen door de dorpen rond deze oude stad.

We startten vanaf het parkeerterrein bij voetbalvereniging Schagen United. Omdat er zo veel aanmeldingen waren, moesten we ons splitsen in 2 groepen fietsers. “Veiligheid hè”, verklaart onze fietsdocent Freek de Kort. “Onderweg waren er verschillende tussenstops. Zo kon iedereen bij zwembad De Wiel een gratis nieuwe fietsspiegel krijgen. Die werd er ook gelijk opgezet, dat was wel handig, want dan kon je hem direct testen. Bij de tennisbaan in Dirkshorn kregen we een kopje koffie en een punt appelgebak. Bij het startpunt van het wandelnetwerk in Eenigenburg nog een lekkere smoothie, die we zelf eerst moesten klaarmaken op de smoothiebike. Dat ziet er grappig uit. Je zit op een fiets met voor je stuur een blender waar fruit en water in zit. Hoe harder je trapt des te sneller is je smoothie klaar.”

Dus zo fietst een driewieler

Als laatste stopten de fietsers bij Boet 32 aan de Grote Sloot. Daar konden de deelnemers zelf ervaren hoe het is op een driewielfiets te fietsen. Zorgoutlet de Betue nam een paar exemplaren mee om te testen.

Twee gezellige groepen

“Iedereen was heel enthousiast. Het waren 2 heel gezellige groepen en we kregen van de deelnemers te horen dat ze dit een heel leuke activiteit vonden. Een echt gezellige middag dus.”

Cookie settings