Waar kan ik doortrappen in mijn buurt?
Waar kan ik Doortrappen in mijn buurt?

Derde Fiets- en Ontdekdag met gratis spiegel en uitleg over helm

September 14, 2022 205 keer bekeken

Een mooie toertocht van zo’n 25 kilometer met hier en daar een koffiestop en waar je af en toe aan het werk gezet wordt. De derde Fiets- en Ontdekdag is er weer eentje waar genoeg te leren, beleven en genieten valt. De fietstocht die Team Sportservice organiseert is vrijdag 30 september. ​​​​​​​

Om 13.00 uur vertrekt de groep fietsers vanaf Schagen United op het sportpark aan de Wilgenlaan. Al snel kunnen ze vlak bij zwembad De Wiel een gratis spiegel laten monteren. “Er loopt momenteel een landelijke actie: Spiegeltje spiegeltje. Iedereen die nog geen fietsspiegel heeft, kan deze gratis laten monteren. Daarmee willen we benadrukken hoe belangrijk het is om goed zicht te hebben. Ook achter je. Als je ouder wordt, is het niet altijd makkelijk om je hoofd te draaien namelijk. Een spiegel helpt daar natuurlijk prima bij”, legt Freek de Kort van Team Sportservice uit. Hij is een van organisatoren van de Fiets- en Ontdekdagen.

Koffie en uitleg over helmen

Na de spiegelcheck en -montage gaat de groep door richting TV Dirkshorn. Daar hebben ze de tweede stop voor een lekkere kop koffie. Bij Eenigenburg stoppen ze nogmaals. Deze keer krijgen ze van BBB-helmen informatie over het nut van de fietshelm. Direct uitproberen kan ook.

Rondje op de driewielfiets

Verder op de pedalen over de Grote Sloot. Tussen Sint Maartensbrug en Schagerbrug stoppen ze bij Boet 32. Paul de Betuë van zorgoutlet De Betue wacht ze op met meerdere driewielfietsen die de fietsers kunnen uitproberen. En dan is het alweer tijd om huiswaarts te keren naar Schagen United, waar op dat moment de e-bikedag van de Fietsersbond ook langzaam ten einde komt.

Volle dag over de e-bike

Deze begint al om 8.45 uur. De Fietsersbond geeft een presentatie over de e-bike, bezoekers kunnen er eentje uitproberen, er volgen nog wat handige gymoefeningen die de veiligheid op de pedalen verhogen en je kunt een rondje maken over het speciaal aangelegde fietsparcours.

Aanmelden via noordhollandactief.nl

Deelname aan de Fiets- en Ontdekdagen is 2,50 euro. Inschrijven kan via  https://www.noordhollandactief.nl/activiteit/281853/fiets-en-ontdekdag-schagen. Maar aanmelden via mail kan ook: fdekort@teamsportservice.nl of 0224-214774.

Cookie settings