Waar kan ik doortrappen in mijn buurt?
Waar kan ik Doortrappen in mijn buurt?

Team Sportservice geeft fietsles voor stadsfietsers, e-bikers en driewielfietsers

May 06, 2022 162 keer bekeken

Steeds meer ernstige ongelukken onder fietsers. Geen mooi nieuws, maar laat je er niet door ontmoedigen om op de pedalen te stappen. Want als je weet hoe het veiliger kan en je het vertrouwen weer hebt, kun je urenlang genieten van een rondje door de polder, bos en duin. Daarom geven we fietslessen.

Sinds kort zijn er weer negen nieuwe instructeurs bijgekomen in onze gelederen. Een daarvan is bewegingsagoog Berend Opdam. Woensdag 11 mei starten hij en zijn collega’s een nieuwe reeks fietslessen.

De lessen zijn fietsers van elk niveau. Van 'niet meer durven' tot 'ik red mezelf eigenlijk nog wel in het verkeer'. En ook voor mensen met een elektrische, duo- of driewielfiets. Of nieuwe Nederlanders. “We werken heel specifiek met kleine groepen zodat iedereen de aandacht krijgt die-ie verdient. Vooral mensen die angst hebben, hebben er baat bij dat ze goede en rustige begeleiding krijgen. Mocht de animo groot zijn, dan zorgen wij voor meer trainers”, licht de fietsdocent toe.

In het kader van Doortrappen

Sinds drie jaar zijn de drie Noordkop-gemeenten druk bezig met het landelijke programma Doortrappen. Buurtsportcoaches van Team Sportservice in Den Helder, Hollands Kroon en Schagen organiseren allerlei activiteiten om iedereen veilig te kunnen laten fietsen tot hun honderdste. Eén daarvan zijn de fietslessen. In Den Helder is de eerste reeks vorig jaar geweest.

Royale plek voor de lessen

De reeks lessen start woensdag 11 mei en duurt vijf weken. De les is een uur, van 15.00 tot 16.00 uur en de kosten bedrage 20 euro. Team Sportservice heeft een mooie, royale plek gevonden: het handbalveld van de Spartahal. Aanmelden kan via noordhollandactief, maar mailen kan ook naar Berend Opdam via bopdam@teamsportservice.nl of 0224-214774. Dit is de directe aanmeldlink

Cookie settings