Waar kan ik doortrappen in mijn buurt?
Waar kan ik Doortrappen in mijn buurt?

Grote beurs Doortrappen on Tour in uitverkocht theater

October 19, 2021 235 keer bekeken

Er werd gevierd, gediscussieerd, een boel geleerd, gekletst, rondgeneusd, aandachtig geluisterd, gekeken, gezongen, ondertekend en zelfs gedanst. Allemaal op de eerste Doortrappen on Tour. Dinsdag 12 oktober was de Stadshal in het Helderse theater De Kampanje uitverkocht.

Bezoekers uit de hele Noordkop wisten de gezellige en leerzame beurs te vinden. Er was die dag van alles te doen en te beleven. Mensen die op de fiets of e-bike kwamen konden voor de deur hun tweewieler laten checken door de fietsenmaker van Bike Store: “Ik denk dat we een stuk of twintig checks hebben gedaan: van een bandje oppompen tot de accu checken, we hebben veel mensen kunnen helpen.”

Gezonde bij elkaar trappen

Binnen waren er tal van standhouders: JOGG-regisseurs met een smoothiebike waarop je je eigen gezonde smoothie bij elkaar kon fietsen, BAM met informatie over e-decks waar je e-bike kunt opladen terwijl jij een rondje door de stad loopt, een zorgoutlet met duo- en driewielfietsen, de Fietsersbond en meer.

Voetjes van de vloer

Dagvoorzitter was Juul van Rijn van het Programmabureau Doortrappen. Zij zorgde voor een lach, informatie en praatte de gastsprekers aan elkaar. Aan de hand van stellingen ging het publiek in discussie, er was muziek van Ouderentour, die ervoor zorgde dat zelfs de voetjes van de vloer gingen en de deelnemers konden een echte Doortrappen-fiets winnen.

Erik Scherder sprak via grootscherm

Ook de bekende neuropsycholoog Erik Scherder was van de partij om zijn zegje te doen over het breinvoordeel van fietsen. Weliswaar niet in levenden lijve, want zijn agenda zat tjokvol, maar met een videoboodschap op groot scherm sprak hij de toehoorders toe. Hij brak een lans voor de driewieler, want zo zei hij: “Hoe prachtig is het, dat als je niet meer zoveel evenwicht of durf hebt, je toch nog kunt blijven fietsen. Tot je honderdste.”

Gemeenten tekenen boring 

De middag eindigde nog even formeel met de intentieverklaring van de drie gemeenten die uitgenodigd waren. Twee ambtenaren van Hollands Kroon en Schagen en de wethouder sport van Den Helder zetten hun handtekening onder de verklaring om Doortrappen te borgen voor de komende jaren. Ze werden bezegeld met een bijzondere echte Doortrappen-ambtsketting.

Regio Noordkop en Nieuws uit de Duinen deden verslag.

Cookie settings