Waar kan ik doortrappen in mijn buurt?
Waar kan ik Doortrappen in mijn buurt?

Team Sportservice start met fietslessen voor stadsfietsers, e-bikers en driewielfietsers

June 22, 2021 247 keer bekeken

Corona heeft voor veel ellende gezorgd. Maar cijfers wijzen ook uit dat meer dan vijftig procent van de Nederlanders sindsdien regelmatig op de pedalen klimt. Dat is dan weer goed nieuws. Daarom bieden we sinds half juni fietslessen aan.

Logisch gevolg van de toename aan fietsers is dat de fietsverkoop ook in de lift zit. En daarmee de e-bike. Een fiets die niet voor iedereen even makkelijk te hanteren is. Dit was een van de redenen voor Team Sportservice om fietslessen aan te bieden. De vierweekse fietscursus is maandag 14 juni van start gegaan op het terrein van wielervereniging HRTC DOK in de Schooten.

 

Half februari werden veertien buurtsportcoaches van Team Sportservice de trotse eigenaar van het certificaat Fietsinstructeur. De Helderse Tessa Scholte was daar een van. “We hebben heel veel geleerd. Op allerlei fietsen gefietst om te voelen wat de verschillen zijn. Ook een e-bike en een driewieler. Het fietst allemaal weer anders en je moet er dus wel even aan wennen. Om mensen veilig op de weg te laten fietsen, willen we deze ondersteunende lessen aanbieden. Het terrein van DOK is een uitgelezen plek. Het is royaal, makkelijk bereikbaar, heeft voldoende parkeergelegenheid en je rijdt niet gelijk in de kijker, zodat de deelnemers zich op hun gemak voelen.”

 

Persoonlijke wensen

De fietslessen worden in kleine groepen gegeven. “Ik wil vooral ingaan op persoonlijke wensen. Voor de een is dat op- en afstappen, voor de ander leren fietsen op hun nieuwe elektrische fiets en weer een ander vindt het misschien lastig om balans te houden tijdens het omkijken. Daarom vraag ik bij inschrijving aan iedereen waar hij of zij behoefte aan heeft. Dan kan ik dat voorbereiden”, licht Tessa Scholte toe.  

 

Meerdere leenfietsen

Het kan zelfs zo zijn dat de deelnemer zelf nog geen fiets heeft. “Geen probleem. Wij zorgen voor meerdere leenfietsen. Hoewel het altijd prettiger is om op je eigen fiets te fietsen. Dus als je er een hebt, zou ik zeggen: neem die mee.”

 

Ook voor nieuwe Nederlanders

De kosten bedragen 20 euro voor de vier bijeenkomsten. “Later willen we ook fietslessen gaan aanbieden aan nieuwe Nederlanders. Maar eerst eens beginnen met deze kleine groepen”, lacht Tessa Scholte.

Meer weten? Mail de buurtsportcoach: tscholte@teamsportservice.nl of bel 0223-684726.

Cookie settings