Waar kan ik doortrappen in mijn buurt?
Waar kan ik Doortrappen in mijn buurt?

Veertien buurtsportcoaches opgeleid tot fietsinstructeur

April 30, 2021 166 keer bekeken

Onze buurtsportcoaches mogen nu ook fietslessen geven. In april haalden de veertien deelnemers aan de cursus van Huis voor Beweging het certificaat Fietsdocent. Daarmee gaan ze fietslessen verzorgen voor iedereen die veilig en vertrouwd wil leren fietsen.

Monique de Vries is een van de nieuwe fietsinstructeurs: "De cursus maakte ons bewust van dingen die voor ons vaak vanzelfsprekend zijn, maar niet voor iedereen. Zoals ouderen of nieuwe Nederlanders. We zijn enthousiast om straks aan de slag te gaan met fietslessen in de regio."

 

De lessen die de deelnemers in vier dagdelen kregen, bestonden uit een rustige opbouw met spelvormen om fietsen leuk en aantrekkelijk te maken op een veilige manier. De fietsdocenten van de Noordkop maken straks mogelijk dat iedereen veilig kan fietsen tot zijn 100e.

Veilig en vertrouwd fietsen

Ook Tessa Scholte deed mee aan de cursus. "We hopen binnenkort te kunnen starten, zowel voor ouderen, jongeren als nieuwe Nederlanders. Eigenlijk zijn we op zoek naar iedereen die momenteel problemen ervaart waardoor hij of zij de fiets nu laat staan. We willen die mensen veilig en vertrouwd de weg op te kunnen laten gaan."

Balanceren, remmen, omkijken

De fietsdocenten leerden allerlei praktische zaken. Aan de orde kwamen onder andere balanceren, loopfietsen, steppen op- en afstappen, in een rechte lijn fietsen, slalommen, plotseling remmen, een ruime bocht maken, met één hand aan het stuur fietsen en acherom kijken.

Wil je meer weten over de fietslessen die onze buurtsportcoaches kunnen aanbieden? Stuur dan een mail naar schagen@teamsportservice.nl

Cookie settings