AD: Succes Doortrappen in Puttershoek

ProfielfotoJuul van Rijn September 09, 2019 3602 keer bekeken

AD plaatste op 3 september een interview met Thamar van der Poel, een van de enthousiaste organisatoren van een reeks van zes Doortrap dagen in Puttershoek. Dit zijn fietsdagen voor ouderen, waarin op een speelse manier aandacht is voor veilig fietsen.

OP de Doortrap dagen is op een speelse manier aandacht is voor veilig fietsen, voor in beweging blijven, samen fietsen en coordinatie. Praktisch alle dagen waren volgeboekt, op de laatste dagen waren maar liefst 37 deelnemers. Doortrappen in Puttershoek is ene initiatief van ROV Zuid_holland en wordt uitgeb=voerd samen met gemeente Hoeksche Waard en stichting Welzijn Hoeksche Waard. 

Lees hier het artikel:

AD/Rotterdams Dagblad, 04-09-2019:

'Oudere veilig op fiets'

AD/Rotterdams Dagblad Rotterdam Hoeksche Waard Editie Publish Date: 04 Sep 2019 14:00 Section: Regio - Rotterdam, p.6 Length: 290 words

Even vragen aan... Thamar v.d. Poel

De proef van het project 'Doortrappen', met als doel fietsende ouderen mobieler en verkeersveiliger te maken, zit erop. Thamar van der Poel van Welzijn Hoeksche Waard hoopt op een vervolg.

Hoe kijk je terug? ,,Blij, tevreden en dankbaar. We hebben vijf sessies gehad binnen het project, dat een programma is van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en dat in de Hoeksche Waard gedragen is door verschillende partijen en door onze supervrijwilliger Aad Raijer. Alle vijf sessies zaten met dertig deelnemers vol, bij de laatste sessie hadden we zelfs 37 deelnemers.'' Hoe zagen die sessies er uit? ,,Het waren dagen met een combinatie van theorie en praktijk. In de ochtend kregen de deelnemers tips over veilig fietsen en op- en afstappen. Na de lunch gingen de deelnemers wat zij geleerd hadden in de praktijk brengen door een gezamenlijke fietstocht te maken naar plekken als het Streekmuseum in Heinenoord, Klein Profijt en op de slotdag het museum in Strijen.'' Is de Hoeksche Waard nu fietsveiliger geworden? ,,Daar hopen we wel op. De kans op een noodlottig ongeval voor 50-plussers is op de fiets groter dan in een auto, dus het project is bijzonder nuttig. Daarnaast heeft de proef niet alleen bijgedragen aan de verkeersveiligheid, maar bevordert het ook sociaal contact. De mooiste reactie van een deelneemster was: 'Ik voelde me gezien'.'' Komt er een vervolg? ,,Deze proef was voor mensen uit Puttershoek en de naaste omgeving. Het zou fantastisch zijn als in andere kernen in de Hoeksche Waard dit project een vervolg krijgt. Dat hangt ook af van de beschikbaarheid van vrijwilligers, maar deze eerste ervaringen zijn enorm positief geweest.''

 

Cookie settings