Waar kan ik doortrappen in mijn buurt?
Waar kan ik Doortrappen in mijn buurt?

Aflevering 5, Noord-Holland Beweegt met Doortrappen

Romee de Jong November 11, 2021 2413 keer bekeken

Yes! Weer een nieuwe aflevering van Noord-Holland Beweegt! In dit programma laten we je zien hoe je op een veilige en vlotte manier kunt fietsen in de regio Amsterdam.

In de vijfde aflevering van Noord-Holland Beweegt gaat presentator Sjoerd Hilarius met fietser Dik langs de fietsenmaker om te kijken wat Dik aan zijn eigen veiligheid kan doen op de fiets. Hij rijdt namelijk op een flink tempo, en wil dit zo veilig mogelijk doen. Het is hierbij belangrijk om te kijken of de banden goed op spanning zijn, en of de remblokken nog niet versleten zijn. Daarnaast draagt Dik natuurlijk ook een helm.

Verder neemt Doortrappen coordinator Annemieke ons mee langs een prachtige route door Waterland. Na wat verschillende Fietsfit oefeningen om het balans en uithoudingsvermogen op de fiets te bevorderen gaat de groep op pad. 

Doortrapper Henny fietst ook mee, en is ontzettend enthousiast over de fietsgroepen. Ze fietst graag op haar e-bike en zit nog altijd met plezier op de fiets. Ze geniet volop van de vrijheid, frisse lucht en lichamelijke voordelen van het fietsen!

Je bekijkt de hele aflevering hieronder. Ook kun je hem bekijken op YouTube

Cookie settings