Waar kan ik doortrappen in mijn buurt?
Waar kan ik Doortrappen in mijn buurt?

Aflevering 4, Noord-Holland Beweegt met Doortrappen

Romee de Jong November 09, 2021 2075 keer bekeken

We kunnen weer kijken naar een nieuwe aflevering van Noord-Holland Beweegt! In deze aflevering komen er verschillende oefeningen voor het verbeteren van de spierkracht voorbij en ontmoeten we Doortrappers Hans en Inge die helemaal naar Santiago fietsten.

In aflevering 4 van Noord-Holland Beweegt doen we samen met presentator Sjoerd Hilarius, fitnessinstructrice Olga en deelnemers Tiny en Mariska verschillende oefeningen om de spierkracht te verbeteren. Deze oefeningen komen goed van pas wanneer je meer inspanning van je spieren nodig hebt. Bijvoorbeeld bij wind tegen, een heuvel op of bij het op- en afstappen. De oefeningen kunnen gewoon vanuit de (luie) stoel!

Ook maken we kennis met Doortrappers Hans en Inge. Hans was vroeger ambulancebroerder, en vond het fijn om voor en na zijn werk even zijn hoofd leeg te maken tijdens een fietsrit. Later besloten Inge en Hans op de fiets te stappen richting Santiago de Compostella. Ze fietsten zo'n 60 kilometer op een dag! Een prachtige ervaring die veel goeds gebracht heeft. 

Door gehoorverlies kon Hans op de fiets niet meer goed horen of er verkeer achter hem zat. Daarom nam hij een fietsspiegel om regelmatig een blik naar achteren te kunnen werpen. Een stuk ontspannender!

Hieronder bekijk je de hele aflevering van Noord-Holland Beweegt. Deze is ook te bekijken op Youtube.

Cookie settings