Waar kan ik doortrappen in mijn buurt?
Waar kan ik Doortrappen in mijn buurt?

Kom naar het Fiets Event in Purmerend!

Dieuwke de Vries July 12, 2021 708 keer bekeken

Woensdag 18 augustus vindt het Fiets Event plaats in Purmerend. Een leuke dag vol activiteiten, waaronder een uitdagend fietsparcours, testrit op een e-bike en begeleide fietstour. De dag is bedoeld voor 60-plussers die graag fietsen en dit nog lange tijd veilig en met plezier willen blijven doen.

Fietsen is een fijne manier om in beweging te blijven, geeft ons vrijheid en zelfstandigheid. Maar fietsen is vooral ook leuk! Maar hoe blijf je nu veilig fietsen tot je 100ste? Op het Fiets Event krijg je allemaal handige tips om veilig en met plezier te blijven doortrappen. Naast fietsveiligheid, is het vooral ook een gezellige middag. Kom gezellig langs voor een kop koffie of thee en ga gezellig met elkaar in gesprek over jullie mooi(st)e fietsavonturen.

Wat is er allemaal te doen?
Spurd Purmerend organiseert het Doortrappen Fiets Event samen met diverse partners. Kom woensdag 18 augustus ook gezellig langs en neem een kijkje bij de verschillende activiteiten:

 • Uitdagend fietsparcours
  Kom je behendigheid testen op het uitdagende fietsparcours. De Fietsersbond is er ook bij en geeft tips en tricks hoe je het beste om kan gaan met bepaalde situaties of obstakels.
   
 • Testrit elektrische fiets
  Fietsspecialist Piet de Jongh laat je de nieuwste elektrische fietsmodellen zien en geeft slimme tips over welke fietstechnische onderdelen van belang zijn bij de keuze voor een elektrische fiets.
   
 • Quick scan fietsvaardigheid
  Hoe zit het met jouw fietsvaardigheid? Doe een quick scan bij Fysiotherapeuten voor Purmerend en krijg meteen een aantal handige tips mee om je fietsvaardigheid verder te verbeteren. Ook is Koopman Optiek er om je visuele fietsvaardigheid te checken. Een belangrijke voorwaarde om veilig op de fiets te stappen.
   
 • Probeer de aangepaste fiets
  Probeer eens een fiets met een aangepaste vorm uit. Bijvoorbeeld een lage instap. Medipoint laat zien hoe een aangepaste fiets kan helpen bij het Doortrappen, ook als we ouder worden.
   
 • Begeleide fietstour
  Fiets gezellig mee met de fietstour in Purmerend en omgeving.
   
 • Fietsmaatjes en de duofiets
  Ben je nog op zoek naar een fietsmaatje? Espria brengt fietsers die zoeken naar fietspartners met elkaar in contact. De Zorgcirkel laat je kennismaken met de duofiets en rolstoelfiets. Je kunt ook meteen een testritje maken.
   
 • Fietsverzekeringen
  Hoe zit dat nu precies? Univé is aanwezig en kan je alles vertellen over fietsverzekeringen.

Begeleide fietstour 
Op de dag is er ook een leuke (begeleide) fietstour door Purmerend en omgeving. De fietstour start om 11.15 en 13.15 uur. Aanmelden kan vooraf via info@spurd.nl of ter plaatse (maar let op: vol = vol). De route is maximaal 20 kilometer lang. 

Praktische informatie
Locatie:           IJs en Inline- Skateclub, Trimpad 10 in Purmerend

Datum:            woensdag 18 augustus

Tijd:                 11.00 – 15.00 uur


Het Fiets Festival is gratis. Kom je ook gezellig langs op woensdag 18 augustus?

Cookie settings