Waar kan ik doortrappen in mijn buurt?
Waar kan ik Doortrappen in mijn buurt?

FIETSFOTOROUTE DOOR POLDERLANDSCHAP

Stephanie Piët April 04, 2022 99 keer bekeken

Start

2022-04-13 at 00:00

End

2022-04-14 at 00:00

The maximum amount of registrations has been reached. You can no longer sign up.

Location

Purmerend

Spurd heeft een zogenoemde fietsfotoroute van ruim twintig kilometer uitgezet door het polderlandschap in Purmerend en Ilpendam. De start is woensdagochtend 13 april bij NSstation Purmerend. Het is een individueel af te leggen fietstour aan de hand van foto’s, het is geen groepsfietstocht.

Het startpunt van de fietsfotoroute is op het pleintje bij de fietstunnel voor station Purmerend. De deelnemers kunnen tussen half tien en half elf de fietstour beginnen. De veilige fietsroute is met zorg samengesteld, vanzelfsprekend zijn de verkeersregels van kracht. Na betaling van vier euro ontvangt de deelnemer van een medewerkster van Spurd de route. Het is de eerste fietsfotoroute van Spurd. 

Papier of digitaal

Er is keuze uit een papieren versie en een digitale versie van de fietsfotoroute. Bij de digitale versie scant men de QRcode en staat de route op het mobiel. Vooraf moet men dan wel de QRApp op het mobiel hebben gedownload.
Op basis van herkenning van gebouwen en voorwerpen op foto’s raakt de route bekend. Er is geen reden tot snel fietsen, want de deelnemers bepalen zelf hoe lang ze over de fotofietsroute doen. Elk type fiets is te gebruiken, de fiets(st)er bepaalt het eigen tempo. De fraaie vergezichten onderweg kunnen uitnodigen om even van de fiets te stappen. Onderweg is er een plek waar de fietsers een kop koffie of thee krijgen aangeboden.

Aanmelden

Aanmelden is noodzakelijk en voor de documentatie met foto’s van de fietsroute en een kop koffie of thee op het rustpunt onderweg betaalt men per persoon vier euro. Wie de fietsfotoroute wil doen moet zich voor woensdag 13 april aanmelden. Dat kan via info@spurd.nl of telefonisch maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 uur en 15.30 uur via 0299 418 100. Voor betaling van de vier euro is er woensdagochtend 13 april een PINautomaat beschikbaar. Liever geen contante betaling, maar anders alleen met gepast geld.

Cookie settings