Waar kan ik doortrappen in mijn buurt?
Waar kan ik Doortrappen in mijn buurt?

FietsTotaal Doortrapdag in Maastricht-Heuvelland

ProfielfotoAstrid Hahnraths May 26, 2023 245 keer bekeken

Start

2023-06-06 at 10:00

End

2023-06-06 at 16:00

The maximum amount of registrations has been reached. You can no longer sign up.

Location

Fietsen is niet alleen gezond maar ook heel gezellig samen met anderen! Veilig Verkeer Nederland en de Fietsersbond organiseren een FietsTotaal Doortrapdag in de gemeenten Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Maastricht, Meerssen, Valkenburg en Vaals.  

Tijdens de gezellige en interactieve Fietstotaal Doortrapdag ga je aan de slag met het opfrissen van je verkeerskennis, maak je kennis met de fietsspiegel en ga je samen op pad tijdens de groepsfietstocht om te genieten van het prachtige heuvelland. Fietsveiligheid staat centraal.  

De FietsTotaal Doortrapdag wordt georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland en de Fietsersbond in opdracht van de zes gemeenten in Maastricht-Heuvelland als onderdeel van het programma Doortrappen. Doortrappen heeft als doel om senioren te stimuleren vaker en veilig te fietsen. Dit is al enkele jaren een speerpunt in landelijk en regionaal verkeersveiligheidsbeleid. Senioren worden met gezondheidsprogramma’s gestimuleerd om in beweging te blijven. Tegelijkertijd is in ongevallencijfers een groeiend aantal ongevallen met de seniore fietser te zien. Doortrappen is in het leven geroepen om daar verandering in te brengen. Het project bestaat uit diverse leerzame en leuke fietsactiviteiten voor senioren. 

FietsTotaal Doortrapdag 
In de ochtend begin je met het opfrissen van de verkeerskennis en deel je, onder het genot van een kop koffie en wat lekkers, ervaringen met elkaar en geeft een fietsdocent praktische tips. Onderwerpen die aan bod komen zijn ‘Slim omgaan met drukke fietspaden’, ‘Kwetsbaarheid in het verkeer’, ‘Conditie van het lichaam’ en ‘Veilig fietsen’. Aan de hand van stellingen, feiten en filmpjes leer je hoe je langer mobiel blijft en veilig aan het verkeer kunt blijven deelnemen. Na een goed verzorgde lunch maak je kennis met de fietsspiegel en wordt deze, als gewenst, gratis geïnstalleerd op de eigen fiets. Daarna begint de groep aan een zorgvuldig samengestelde fietstocht waarbij allerlei verkeerssituaties aan bod komen. Er kunnen maximaal 20 deelnemers aan deze dag deelnemen (vol=vol). Deelname is gratis voor inwoners van de betreffende gemeenten.  

Geplande actiedagen:

of bel tijdens kantooruren naar 088-5248850. 

Cookie settings