Waar kan ik doortrappen in mijn buurt?
Waar kan ik Doortrappen in mijn buurt?

Piet is de Beste Doortrapper 2022 van Ouder-Amstel!

Julia den Besten December 01, 2022 1267 keer bekeken

Woensdagmiddag 30 november was de uitreiking van de bokaal voor Beste Doortrapper 2022 van Ouder-Amstel! De winnaar: Piet de Boer.

Piet werd genomineerd door zijn zoon Harro. Met zijn 78 jaar fietst Piet nog elke dag, op zijn racefiets of stadsfiets. Elektrische fietsen zijn uit den boze, trappen doet hij zelf! Piet stapt regelmatig op de trappers om mobiel te blijven en maakt dagelijks tochten van wel 50 tot 70 km. Hij fietst zijn zoon Harro er nog altijd uit!

Piet is al sinds 1970 een fanatieke fietser. Hij maakte elk weekend tochten, onder andere om het IJsselmeer en de Zuiderzeeroute. Ook Harro kon niet achterblijven, vanaf zijn 12e ging hij elk weekend met zijn vader mee. De fietstochten lagen in de winter tussen de 60 en 70 km, maar de afstand kon in de zomer oplopen tot wel 200 km! Hoewel Harro het vroeger niet altijd leuk vond om zo ver te fietsen, soms in de storm en regen, erkent hij nu dat het wel een goede manier was om hem doorzettingsvermogen bij te brengen. Bovendien heeft Piet hem aangestoken met de liefde voor het fietsen.

Het is duidelijk, Piet is een echte Doortrapper. Hij werd dan ook beloond met een mooie speech van de wethouder, die hem de bokaal persoonlijk overhandigde. Ook werden er stroopwafels, magazines en goodiebags uitgedeeld. Een groepje enthousiaste Doortrappers (waaronder Piet en zijn zoon Harro) stapte daarna op de fiets voor een mooie tocht door Ouder-Amstel.

We willen iedereen bedanken voor hun komst en Piet nogmaals feliciteren met de overwinning. Het was een geslaagde middag!

Cookie settings