Waar kan ik doortrappen in mijn buurt?
Waar kan ik Doortrappen in mijn buurt?

Doortraproute nu ook in Oldenzaal

ProfielfotoIris van Es May 02, 2022 878 keer bekeken

Maandag 25 april heeft wethouder Rob Christenhusz de Oldenzaalse Door-traproute in ontvangst genomen. Maarten van der Waal, fietsdocent van de Fietsersbond, overhandigde het eerste exemplaar van deze route.

De Doortraproute is een mooi, rustig en veilig rondje Oldenzaal

Het start- en eindpunt is het St.Plechelmusplein. De route gaat zoveel mogelijk over ruime paden, rustige wegen, overzichtelijke kruispunten en kent weinig obstakels. Daardoor erg geschikt voor senioren. Het rondje is 23,5 km en kan op diverse punten worden ingekort. In de routebeschrijving staan opletpunten, bankjes en horeca-/rustpunten vermeld.

Blijven fietsen is goed voor de gezondheid en zelfstandigheid én fietsen maakt blij
De Doortraproute is onderdeel van het project Doortrappen. Dat heeft als doel om fietsers zo lang mogelijk met plezier, soepel en veilig te laten fietsen. Doortrappen is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. De gemeente Oldenzaal heeft dit project omarmd samen met Impuls, Veilig Verkeer Nederland, de Fietsersbond en fysiotherapie Lanen en De Jong. Samen hebben ze ook Fietstrainingen en fietslessen/-adviezen opgezet.

Kom langs voor advies als fietsen niet meer soepel gaat
Met wat (FietsFit)oefeningen, eventueel een andere afstelling van de fiets en goede bandenspanning, kunt u wellicht prettig blijven fietsen. Elke woensdag om 13.00 uur staat de Fietsersbond voor u klaar bij voetbalvereniging Quick ’20 om (gratis) fietsadviezen te geven. Kom gerust langs, ze helpen u graag op weg.

Meer informatie op internet en op te halen op het stadhuis
Op www.doortrappen.nl staan speciale FietsFit-oefeningen, andere doortraproutes in het land en veel tips. De Doortraproutes staan ook op www.fietsersbond.nl. Geen internet? Dan is de brochure ‘Blijf fit en in balans’ gratis op te halen bij de receptie van het stadhuis. Daarin staan onder andere (FietsFit)oefeningen en tips. De Oldenzaalse Doortraproute is gratis op te halen bij Impuls, Oldenzaal Promotie en op het stadhuis.

Cookie settings