Fietsdag 'Met plezier langer samen fietsen'

ProfielfotoLinda Blankenstein August 13, 2020 47 keer bekeken

Start

2020-09-03 at 10:00

End

2020-09-03 at 16:00

The maximum amount of registrations has been reached. You can no longer sign up.

Location

Nieuwegein

Gezellige gratis fietsdag vol tips voor langer fietsplezier. Deze dag voor Nieuwegeinse senioren staat in het teken van prettiger, veiliger en comfortabeler samen blijven fietsen. We zijn zoveel mogelijk buiten, houden rekening met 1,5 meter afstand en het aantal deelnemers is beperkt.

Hoe ziet de dag eruit? 

’s Ochtends praat u op het gezondheidsplein van de bibliotheek samen met de andere deelnemers en fietsdocenten over fietsen, wordt u FietsFit, kunt u buiten uw fiets laten checken en fietst u met de groep het eerste deel van de Nieuwe Hollandse Waterlinieroute (20km). Onderweg krijgt u handige fietstips. ’s Middags stopt u op de Museumwerf voor de lunch en kunt u op de Gemeentewerf een fietsparcours afleggen en fietsen uitproberen. Het vervolg van de fietstocht leidt u terug naar het Stadshuis waar we de dag weer afsluiten op het gezondheidsplein. Op 21 september kunt u het fietsmiddagprogramma ook inwisselen voor deelname aan Route 55 van de Nationale Sportweek. 

Coronaproof

Tijdens de fietsdag houden we ons aan de RIVM richtlijnen. Dat betekent dat u thuisblijft bij klachten en dat we anderhalve meter afstand houden. U hoort ook hoe u zo coronaproof mogelijk samen kunt fietsen. Waar mogelijk vinden de activiteiten buiten plaats en we houden de groep klein. Bij veel belangstelling plannen we een derde dag in. 

Aanmelden

De fietsdagen zijn op donderdag 3 en maandag 21 september, van 10.00 tot 16.00 op diverse locaties. Meld u aan via fietsersbond.nl/senioren of via fietsdocent Frans Lueb: 06 422 789 90, f.lueb@fietsersbond.nl. U kunt zich opgeven voor de hele fietsdag, maar ook voor alleen het ochtend- of middagprogramma.

De gemeente Nieuwegein biedt u deze fietsdag gratis aan in samenwerking met de Fietsersbond, Nieuwegein fietst! en Doortrappen. Kijk voor meer informatie op www.nieuwegeinfietst.nl/senioren/fietsdagen

Cookie settings