Training Doortrappen voor professionals

ProfielfotoLinda Blankenstein June 18, 2020 40 keer bekeken

Start

2020-06-18 at 19:30

End

2020-06-18 at 21:00

The maximum amount of registrations has been reached. You can no longer sign up.

Location

online

Het doel van deze training is dat professionals (nog) beter kunnen helpen om senioren weer op de fiets te laten stappen na een ongeval, er voor te zorgen dat senioren zekerder op de fiets zitten en effectieve instructies te kunnen geven om veilig te blijven fietsen.

Donderdag 18 juni kwamen allerlei professionals werkzaam in de zorg, welzijn, sport en of met senioren bijeen tijdens de online training ‘Doortrappen voor professionals’. Een geslaagde proef, zo bleek.

Fysio- en ergotherapeuten, welzijnsorganisatie, adviseur gezondheidsbevordering, buurtsportcoaches, voorfietser seniorenfietsclub, fietsdocent senioren en team sportservice kwamen donderdag 18 juni bijeen tijdens de online training ‘Doortrappen voor professionals’.

Het doel van deze training is om hulp kunnen bieden om ouderen weer op de fiets te laten stappen na een ongeval, er voor te zorgen dat ouderen zekerder op de fiets zitten en effectieve instructies te kunnen geven om veilig te blijven fietsen.

Marjolein Kuijt, fysiotherapeut bij Valpreventie het Gooi, gaf tijdens deze bijeenkomst onder andere praktische tips over de ongevallen, functionele achteruitgang, veilig fietsen, fietsadvies, fysieke klachten en FietsFit oefeningen. De aanwezigen werden geïnformeerd over de risico’s bij fietsende senioren en op welke manier je op de risico’s kan anticiperen. Deze risico’s zijn met relatief simpele adviezen, oefeningen en aanpassingen te verkleinen. Onder deze adviezen vallen het soepel houden van de spieren met behulp van trainingen en het juiste fiets advies bij aanschaf en/of onderhoud. Hierbij werden ervaringen uit de gemeente Nieuwegein als voorbeeld genomen.

Annelies Krikke (projectleider Doortrappen provincie Utrecht):
“Het is fijn om een goed beeld van deze interventie te hebben. Ik was onder de indruk van Marjolein, zowel qua bevlogenheid en toon als qua kennis en effectieve informatiedeling. Wat mij betreft gaan wij dit ook in onze gemeente(n) inzetten.”
 

Cookie settings