Waar kan ik doortrappen in mijn buurt?
Waar kan ik Doortrappen in mijn buurt?

Doortrappen in Koggenland, Medemblik en Opmeer 

Marieke Wever May 31, 2021 104 keer bekeken

Op een veilige manier deelnemen aan het verkeer: dat is het voornaamste doel van het project ‘Doortrappen’. Een landelijk initiatief waarin meer bewustwording wordt gecreëerd bij ouderen over veilig fietsen.

De provincie Noord-Holland stelt subsidie beschikbaar voor dit project. Bij circa twintig procent van de slachtofferongevallen in het verkeer in West-Friesland zijn fietsers ouder dan 50 jaar betrokken. Team Sportservice en de drie gemeenten Koggenland, Medemblik en Opmeer zagen dan ook meerwaarde in het project en vroegen subsidie aan. 

Kwetsbare doelgroep 

Veel senioren stappen regelmatig op de fiets. Fietsen is gezond, zorgt voor sociale contacten en vergroot de mobiliteit en zelfredzaamheid. De oudere doelgroep is echter ook kwetsbaar. Het aantal fietsongelukken onder senioren met ernstig letsel is sinds 2000 met 50 procent gestegen. 

Inhoud project 

Met Doortrappen wordt beoogd de oudere fietser zo lang mogelijk veilig op de fiets te houden. Dit door bewustwording te creëren rondom de risico’s en het vergroten van de eigen veiligheid. Team Sportservice voert het project in Koggenland, Medemblik en Opmeer in samenwerking met lokale partners uit, uiteraard met inachtneming van de RIVM-maatregelen. 

Over Doortrappen 

Het programma is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en wordt uitgevoerd door Twijnstra Gudde, bureau Ideate en met medewerking van partners als VVN, VeiligheidNL, BOVAG, de Fietsersbond en provincie Noord-Holland. Meer informatie via Doortrappen.nl Of neem contact op met Raymond Laan of Cindy Koopman. 

Cookie settings