Waar kan ik doortrappen in mijn buurt?
Waar kan ik Doortrappen in mijn buurt?

Gratis fietshelm voor Doortrappers in Landsmeer

Stephanie Piët October 05, 2022 72 keer bekeken

Vorige week zijn veel Doortrappers in Landsmeer weer blij gemaakt en gestimuleerd om nog veiliger op de fiets te stappen. Lees hier meer!

Een marktkraam was uitgerust met meer dan 200 fietshelmen en alle 60+’ers die daar gebruik van wilde maken ontvingen na het doen van een fietsquiz een helm t.w.v. €50,00 cadeau. De actie werd mede mogelijk gemaakt door de Vervoerregio Amsterdam, gemeente Landsmeer en The Coolbiking Company. Op de foto wethouder Marion Breij en René van Dongen van The Coolbiking Company. 

Waarom een fietshelm?

Vollere fietspaden, elektrisch vervoer, gevaarlijke kruispunten… Het is oppassen geblazen in het verkeer de laatste jaren. Des te belangrijk om veilig op de fiets te stappen, dus! De fietshelm is een van de belangrijkste beschermingsmiddelen in het verkeer. Hij beschermt je hersenen: een onmisbaar en onvervangbaar orgaan dat alles in ons lichaam aanstuurt. Met een fietshelm verklein je de kans op hersenletsel door een verkeersongeluk met meer dan 60%. 

Cursus ‘Stevig op de Pendalen” 

Dit najaar organiseert SamenMeer Landsmeer samen met Doortrappen de cursus ‘Stevig op de Pendalen, een praktische instructie voor veilig fietsen tot je 100ste. Het voorkomen van fietsongevallen, eigen kracht, oefeningen om fit op de fiets te blijven en tips over wat te doen als men toch gevallen is staan centraal. Senioren worden zich bewust van wat er kan veranderen als je ouder wordt, wat je zelf kunt doen om veiliger te fietsen en hoe je goed voorbereid op weg gaat. Deze bijeenkomst is voor senioren die zo lang mogelijk wil blijven fietsen, individueel of met een fietsgroepje. De cursus bestaat uit 1 ochtend of middag van 3 uur. Er zitten geen kosten aan verbonden. Doortrappers uit Landsmeer kunnen zich alvast opgeven door contact op te nemen met SamenMeer Landsmeer via info@samenmeerlandsmeer.nl. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. 

Cookie settings