Waar kan ik doortrappen in mijn buurt?
Waar kan ik Doortrappen in mijn buurt?

Helmenactie in Landsmeer: Hou je kop d’r bij!

Stephanie Piët September 14, 2022 66 keer bekeken

Kom naar Doortrappen in Landsmeer, doe de fietsQUIZ en ontvang een GRATIS fietshelm ter waarde van €50!

Woon jij in de gemeente Landsmeer en ben je 60+? Hou je kop d’r bij en bezoek op 30 september de marktkraam van Doortrappen in Landsmeer! Hier kom je alles te weten over veilig fietsen en fietshelmen. Als je meedoet met de Fietsquiz, ga je zelfs naar huis met je eigen gratis fietshelm!

 

Programma

De marktkraam van Doortrappen in Landsmeer is er voor alle 60-plussers die veiliger willen fietsen. We beantwoorden al je vragen over fietsveiligheid zodat je kunt blijven Doortrappen tot je 100ste. Ook krijg je gratis fietsadvies van The Cool Biking Company uit Landsmeer. De fietshelm is waar het allemaal om draait: waarom is een helm zo belangrijk, hoe werkt een fietshelm en welke past het beste bij jou? Wanneer je meedoet aan de Doortrappen Fietsquiz ontvang je zelfs een gratis helm ter waarde van €50! Hierbij geldt: zolang de voorraad strekt, Op=Op. Wees er dus snel bij!

 

Waarom een fietshelm?

Vollere fietspaden, elektrische fietsen, gevaarlijke kruispunten… Het is oppassen geblazen in het verkeer de laatste jaren. Des te belangrijk om veilig op de fiets te stappen, dus! De fietshelm is een van de belangrijkste beschermingsmiddelen in het verkeer. Hij beschermt je hersenen: een onmisbaar en onvervangbaar orgaan dat alles in ons lichaam aanstuurt. Met een fietshelm verklein je de kans op hersenletsel door een verkeersongeluk met meer dan 60%. Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende helmen, voor ieder wat wils. Je ziet ze steeds vaker in het straatbeeld. Niet gek, want een fietshelm is een investering waarmee je een groot stuk veiligheid koopt!

 

Kom je ook?

Vrijdag 30 september ben je welkom van 10:00 tot 14:00 bij Doortrappen op de markt in Landsmeer. Kom gezellig langs om alles te leren over fietsveiligheid en scoor een fietshelm!

De fietstocht wordt georganiseerd door Doortrappen Landsmeer in samenwerking met Gemeente Landsmeer, SamenMeer en The Cool Biking Company.

 

Over Doortrappen

Veiliger fietsen tot je 100ste, dat is het motto van het initiatief Doortrappen dat opgezet werd door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Je kunt bij Doortrappen terecht voor tips om veiliger te fietsen, leuke fietsverhalen, oefeningen om FietsFit te worden en nog veel meer. Bekijk bijvoorbeeld video’s over verschillende soorten versnellingen of gebruik de Keuzewijzer Fiets om uit te vinden welke fiets het beste bij jou past. Ook organiseert Doortrappen evenementen en fietsgroepen voor fietsliefhebbers die liever samen op de pedalen staan.

 

Cookie settings