Waar kan ik doortrappen in mijn buurt?
Waar kan ik Doortrappen in mijn buurt?

Lentefietstocht Landsmeer

Stephanie Piët April 28, 2022 78 keer bekeken

Ben jij liefhebber van de geschiedenis en de natuur? Op woensdag 1 juni organiseert de gemeente Landsmeer, SamenMeer Landsmeer, The Coolbiking Company en Doortrappen een historische fietstocht.

Deze fietstochten zijn speciaal bedoeld voor 65-plussers die graag nog fietsen en dit nog lang willen blijven doen. Geniet samen van de natuur, gezelligheid, mooie plekken in Landsmeer en doe een fietscheck. Doe jij mee? 

Langs de prachtige punten in Landsmeer is een mooie en natuurlijke fietsroute uitgezet. De fietstocht start om 13.00 uur bij SamenMeer. Naast de fietstocht is het mogelijk om een gratis fietscheck door The Coolbiking Company te doen voor een veilige start. Voor deze deelname wordt een kleine bijdrage van €2,- gevraagd voor een drankje en wat lekkers. Daarnaast wordt ook de winnaar van de fietsfotowedstrijd bekend gemaakt! 

Datum: woensdag 1 juni 2022

Locatie: SamenMeer

Tijd: 13.00 uur

Aanmelden: in het buurthuis SamenMeer, telefonisch via 020 482 4190 of per email via info@samenmeerlandsmeer.nl.

Fietsfotowedstrijd
Na afloop van de tocht wordt de fietsfotowedstrijd ‘mijn mooiste plekkie in omgeving Landsmeer’ winnaar bekend gemaakt. Deelnemers hebben hun mooiste plek in de omgeving van Landsmeer vastgelegd. Als de 10 genomineerde foto’s zijn gekozen, zal de burgemeester, wethouder Mandy Elfferich en bekende fotograaf Marcel Molle hieruit een winnaar kiezen. Deze uitslag wordt feestelijk gepresenteerd met een drankje en wat lekkers! Uiteraard kunt u ook meedoen (inzenden voor 11 mei via info@samenmeerlandsmeer.nl).

Doortrappen tot je 100ste
Doortrappen is landelijk programma om 65+’ers langer, veiliger en met plezier te laten fietsen. Acht gemeentes in Vervoerregio Amsterdam zijn onderdeel van dit programma, waaronder gemeente Landsmeer. Doortrappen motiveert ouderen om zelf maatregelen te nemen om veilig te blijven fietsen. Dit doen zij met behulp van praktische fietstips, handige oefeningen om soepel te blijven en leuke activiteiten in en rondom Landsmeer. 

Cookie settings