Waar kan ik doortrappen in mijn buurt?
Waar kan ik Doortrappen in mijn buurt?

Doortrappen te zien in tv-programma Noord-Holland Beweegt

Dieuwke de Vries June 04, 2021 1513 keer bekeken

Vanaf zondag 6 juni is Doortrappen te zien in het tv-programma Noord-Holland Beweegt. Presentator Sjoerd Hilarius gaat in het programma gedurende 10 afleveringen, op zoek naar ‘echte Doortrappers’ in de gemeenten van de Vervoerregio Amsterdam en in de stadsdelen van gemeente Amsterdam.

Mooie fietsverhalen
In de komende 10 afleveringen van Noord-Holland Beweegt komen de onderwerpen van Doortrappen aan bod, waaronder handige fietstips, FietsFit oefeningen en mooie fietsverhalen. De afgelopen tijd bezocht presentator Sjoerd Hilarius al diverse Doortrappen activiteiten, sprak hij met lokale partners en ontmoette hij ‘echte Doortrappers’. De eerste aflevering is zondag 6 juni om 17:10 uur te zien op NH Media en op woensdag 9 juni om 18:50 bij AT5. Elke week verschijnt er een nieuwe aflevering.

Doortrappen tot je 100ste
Fietsen is een fijne manier om in beweging te blijven. Bovendien blijven ouderen mede door te fietsen langer gezond, sociaal en zelfredzaam. Ze fietsen dan ook graag, en willen graag blijven fietsen, maar zijn ook kwetsbaar in het verkeer. Het programma Doortrappen heeft de ambitie dat ouderen zo lang mogelijk veilig én met plezier blijven fietsen. Doortrappen motiveert ouderen om zelf maatregelen te nemen om veilig te blijven fietsen. Dit doen zij met behulp van praktische fietstips, fijne oefeningen om soepel te blijven en leuke activiteiten.

We bewegen te weinig
Tweederde van de 65-plussers beweegt te weinig, dat blijkt uit een onderzoek van het RIVM. Om op deze leeftijd gezond te blijven is het belangrijk om minimaal 150 minuten per week matig intensief te bewegen. In het tv-programma Noord-Holland Beweegt krijgen ouderen tips en oefeningen om in beweging te komen. De komende 10 afleveringen staat fietsen in de spotlight.

Vervoerregio Amsterdam
Het programma Doortrappen is een landelijk initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Doortrappen wordt in opdracht van Vervoerregio Amsterdam en gemeente Amsterdam regionaal uitgevoerd met medewerking van lokale partners.

Cookie settings