Waar kan ik doortrappen in mijn buurt?
Waar kan ik Doortrappen in mijn buurt?

Doortrappers in Landsmeer niet bang voor winterse temperaturen

Dieuwke de Vries December 03, 2020 705 keer bekeken

Eindelijk! Afgelopen woensdagmiddag 2 december kon de fietstocht in Landsmeer doorgaan. En in Landsmeer hebben we echte Doortrappers, die zich niet door de winterse temperaturen uit het veld laten slaan. Dat bleek!

De fietstocht stond al eerder gepland, maar kon toen door de verwachte windstoten niet doorgaan. Woensdagmiddag 2 december trapten 7 mensen mee door ’t Twiske met de historische fietstocht. Doortrappen organiseerde de fietstocht in samenwerking met de gemeente Landsmeer, SamenMeer, fysiotherapie InBalans en Coolbiking.

Het was een koude dag met grijze luchten, maar gelukkig wel droog. Alle deelnemende Doortrappers waren met sjaals en handschoenen erop gekleed en de stemming zat er goed in. In groepjes van maximaal drie mensen was het mogelijk om op gepaste afstand de historische route te beleven. Voordat we echt van start gingen, gaf fysiotherapie InBalans een aantal handige FietsFit oefeningen die mensen na konden doen. Alles voor een soepele start. Coolbiking was ook van de partij. Zij checkten alle fietsen op bandenspanning, hoogte van het zadel en verlichting. Zo kon iedereen veilig en zeker op de fiets stappen. Tips die ze niet direct konden verhelpen schreven ze op een kaartje zodat deelnemers dat op een later moment nog kunnen aanpassen.

Halverwege de route genoot iedereen tijdens een welverdiende pauze van een warme drank en een gezonde snack. De Oudheidkundige vereniging was aanwezig om achtergrondinformatie te geven over het gebied waar de Doortrappers net doorheen zijn gekomen. Zij hadden oude foto’s bij zich. Onderweg was er voldoende tijd voor Kim Kreeft, de lokale Doortrappen coördinator in de Vervoerregio Amsterdam, om persoonlijk haar kennis en informatie te delen over fietsveiligheid incl. handige tips en verhalen om het fietsen gemakkelijker - en dus leuker - te maken. ‘Een gezellige en geslaagde dag’, volgens de deelnemers!

Cookie settings