Waar kan ik doortrappen in mijn buurt?
Waar kan ik Doortrappen in mijn buurt?

Fiets-vaarexcursie 2 juni 'Ontdek de natuur van Landsmeer'

Stephanie Piët May 26, 2023 27 keer bekeken

Start

2023-06-02 at 11:00

End

2023-06-02 at 17:30

The maximum amount of registrations has been reached. You can no longer sign up.

Location

Natuurboerderij Hardebol

Vrijdag 2 juni zal de fiets-vaarexcursie ‘Ontdek de natuur van Landsmeer' plaatsvinden! Met deze excursie maak je op een leuke manier kennis met het unieke landschap van Landsmeer.

De excursie start bij Natuurboerderij Hardebol. Hier word je door de familie Hardebol ontvangen met een vers kopje koffie/thee en een heerlijk stuk gebak. Daarna neemt de boer je mee voor een korte rondleiding over de boerderij. Na een gezellige start bij Natuurboerderij Hardebol nemen de schipper en gids van Landschap Noord-Holland je met een boottocht mee door het Ilperveld. Varend door het Ilperveld vertelt de gids je alles over dit bijzondere veenweidegebied en haar bewoners.

Na een vaartocht van ongeveer 60 minuten word je door de schipper afgezet op de Weegbreesingel in Landsmeer. Hier staan de vrijwilligers van Stichting SamenMeer op u te wachten met een heerlijke versnapering en kan je een fietscheck laten uitvoeren door The Cool Biking Company uit Landsmeer.

Vanaf de Weegbreesingel kan je op eigen gelegenheid gaan fietsen door Het Twiske. Hiervoor kan je jouw eigen route bepalen of kiezen voor onze routesuggestie. Fietsend door het recreatiegebied ontdek je de mooiste plekjes van Het Twiske. Een leuke tussenstop is Boerderijwinkel De Marsen. Hier staat het terras voor je uit en is de boerderijwinkel geopend. Ook de organisatie van Doortrappen is hier aanwezig met het Rad van Fortuin en een leuke fietsquiz. Naast het Rad van Fortuin en de fietsquiz ontvang je hier ook een mooie goodiebag als aandenken aan deze gezellige dag.

Na de korte tussenstop bij Boerderijwinkel De Marsen vervolg je de route naar Natuurboerderij Hardebol. Hier krijg je de gelegenheid om iets lekkers te kopen in de boerderijwinkel of een kijkje te nemen in de Vogelkijkhut van het Ilperveld. Kortom, een compleet dagje uit in het teken van natuur en heel veel gezelligheid!

Belangrijk: De fiets is niet in het arrangement inbegrepen. Deelnemers dienen hun eigen fiets mee te nemen voor de fiets-vaarexcursie.

De excursie start om twee verschillende tijden: om 11:00 en 13:00 uur.

Inschrijven: kan via de website van Landschap Noord-Holland, https://www.landschapnoordholland.nl/activiteiten

Deze excursie is een samenwerkingsverband tussen gemeente Landsmeer, Bureau Toerisme Laag Holland en Landschap Noord-Holland, in samenwerking met Natuurboerderij Hardebol, Programma Doortrappen, Stichting SamenMeer en Zorgboerderij De Marsen.

Cookie settings