Waar kan ik doortrappen in mijn buurt?
Waar kan ik Doortrappen in mijn buurt?

Online FietsFit beweegles

Dieuwke de Vries December 02, 2020 491 keer bekeken

Start

2020-12-09 at 15:00

End

2020-12-09 at 15:30

The maximum amount of registrations has been reached. You can no longer sign up.

Location

Blijven bewegen is juist in deze tijd ontzettend belangrijk. Maar nu we mogelijk weer iets minder de deur uitgaan, kan dat er nog wel eens bij inschieten. Daarom organiseert Doortrappen in regio Amsterdam in samenwerking met fysiotherapeut Marion Russchen een leuke online FietsFit beweegles (55+).

Samen met elkaar gaan we bewegen en werken aan soepele spieren. De beweegles is live te volgen op woensdag 9 december om 15:00. Iedereen is welkom om mee te doen. En het fijne is: de les is online en dus kan iedereen vanuit zijn eigen huiskamer meedoen. Geheel coronaproof!

Het enige wat je nodig hebt is een Facebookaccount, een laptop/tablet, internet en een flesje water. Om een melding te ontvangen zodra de beweegles begint, zet je jezelf op aanwezig/geïnteresseerd via het Facebookevenement: www.facebook.com/events/371432827264151.

Fysiotherapeut Marion Russchen (zie haar website) legt alle oefeningen rustig uit, doet ze voor en geeft handige tips om fit en soepel te blijven. We gaan ook vooral aan de slag met de FietsFit oefeningen van Doortrappen in de les. Met deze oefeningen train je specifiek die punten en spieren die nodig zijn om weer soepel op de fiets te stappen, zoals je balans, spierkracht en reactievermogen. De oefeningen zijn simpel en laagdrempelig. Wil je ze iets uitdagender, dan kun je de uitdagende variant doen. Wil je ze juist iets makkelijker? Dan kun je de simpele variant doen. Zo kan iedereen deze oefeningen doen en werken aan zijn of haar FietsFitheid! 

Ga jij mee LIVE? 
Lijkt het jou leuk om woensdag 9 december op locatie mee te doen met de FietsFitbeweegles en dus samen met ons LIVE te gaan? We zoeken 2-3 personen (55+) die het leuk vinden om samen met Marion Russchen de oefeningen voor te doen (a la Nederland in beweging). Vooraf wordt alles aan je uitgelegd, zodat als we live gaan je weet wat er gaat gebeuren. Uiteraard houden we het klein en gebeurt alles op gepaste afstand en volgens de coronamaatregelen. 

De FietsFit beweegles wordt 9 december om 15:00 live uitgezonden vanuit buurtcentrum De Coenen in Amsterdam Zuid. Is dit iets voor jou en kan je er die dag van 14:00 – 16:00 bij zijn? Mail ons dan: doortrappenregioamsterdam@gmail.com.

Cookie settings