Waar kan ik doortrappen in mijn buurt?
Waar kan ik Doortrappen in mijn buurt?

Doortrappen zoekt oudere fietsers voor testritten 

Esther van den Helder April 05, 2023 1486 keer bekeken

Team Sportservice West-Friesland en Team Sport Hoorn werken samen in het project Doortrappen om doortraproutes te ontwikkelen voor regio West-Friesland. Hiervoor zijn zij op zoek naar oudere fietsers die de routes willen testen. Bent u hierin geïnteresseerd? Meld u dan snel aan! 

Doortraproutes

Doortraproutes zijn comfortabele en leuke fietsrondjes van 20-­25 kilometer voor senioren. De routes zijn mooi en groen en gaan over rustige wegen die het liefst autoluw zijn. Daarnaast zijn ze voldoende breed in verhouding tot de drukte op de wegen, wordt er gezocht naar ‘vergevingsgezinde’ randen en bermen (waardoor een stuurfout niet meteen tot een ongeluk leidt) en staan er het liefst geen paaltjes of andere obstakels op de route. Uiteraard wordt ook de kwaliteit van het wegdek meegenomen en worden steile hellingen vermeden. De kruispunten krijgen ook extra aandacht. Op Doortraproutes liggen voornamelijk rustige kruispunten met voldoende zicht bij het oversteken. 

Testers

Om zeker te weten dat fietsers de Doortraproutes als aantrekkelijk en veilig ervaren zijn Team Sportservice en Team Sport Hoorn op zoek naar oudere fietsers die een route willen testen. De verbeterpunten met suggesties kunnen dan weer gebruikt worden om uiteindelijk tot een volwaardige Doortraproute te komen.   

Heeft u interesse? Leuk! Aanmelden om een route te testen kan bij Paul Molenaar via pmolenaar@teamsportservice.nl

Cookie settings