Waar kan ik doortrappen in mijn buurt?
Waar kan ik Doortrappen in mijn buurt?

Doortrappen organiseert fiets-APK in Koggenland, Medemblik en Opmeer 

June 24, 2021 137 keer bekeken

De zon laat zich steeds vaker zien, dus alle reden om lekker op de fiets te stappen. Zit u ook graag op de fiets? Het programma ‘Doortrappen’ wil mensen tot hun 100ste veiliger laten fietsen. Regelmatig uw fiets laten controleren is daar een belangrijk onderdeel van. 

Gratis fiets-APK 
Fietsenwinkels in de drie gemeenten Koggenland, Medemblik en Opmeer zijn ambassadeur van ‘Doortrappen’ en bieden zestigplussers van 15 tot en met 30 juni een gratis fiets-APK aan. Maakt u ook een afspraak? Is uw fiets nog in orde? Maak snel een afspraak bij een van de deelnemende fietsenwinkels voor een korte fiets-APK! Niet alleen voor de hand liggende aspecten, zoals verlichting, worden gecontroleerd. Maar bijvoorbeeld ook de stroefheid van de trappers, bandenspanning en zadelhoogte. Zo voelt u zich weer zekerder op de fiets. U kunt uw fiets gratis laten nakijken van 15 tot en met 30 juni. Maak een afspraak bij een van de ambassadeurs van Doortrappen: Lenting Tweewielers (Avenhorn, zonder afspraak 15-25 juni), Profile Obdam (tel. 0226-451327), John van Duin (Hoogwoud, tel. 0226-354293) of André van Duin (Wervershoof, tel. 0228-583659).  

Ambassadeurs 
“We verkopen eigenlijk alleen nog maar e-bikes aan de oudere fietser. En die komen regelmatig voor een onderhoudsbeurt. Daarmee is het dus prima op orde.” wordt aangegeven door meerdere winkeliers. “Maar een deel van de fietsers laat de fiets zelden of nooit door een professional bekijken. Op die groep richten wij ons", zegt Cindy Koopman van Team Sportservice, die het programma ‘Doortrappen’ coördineert. Een aantal fietsenwinkels uit de drie gemeenten is ambassadeur van ‘Doortrappen’ en biedt de fiets-APK aan. “Eigenlijk zou iedereen op een elektrische fiets ook een helm moeten dragen. Wij geven hem er altijd bij als we zo'n fiets verkopen.” zegt John van Duin van de gelijknamige fietsenwinkel in Hoogwoud. Veiligheid op de fiets is belangrijk en de fietsenwinkeliers juichen het programma ‘Doortrappen’ dan ook toe.  

Meer weten over Doortrappen? 
Het landelijke programma Doortrappen helpt ouderen zo lang mogelijk veilig te blijven fietsen. Team Sportservice zorgt voor de uitvoering van het programma in de gemeente Koggenland, Medemblik en Opmeer. Voor vragen en deelname kan men terecht bij Cindy Koopman (06-41065730) of Raymond Laan (06-18906639). 

 

Cookie settings