Waar kan ik doortrappen in mijn buurt?
Waar kan ik Doortrappen in mijn buurt?

cursus Fietsvalpreventie

ProfielfotoIris van Es July 07, 2021 27 keer bekeken

Start

2021-07-07 at 14:30

End

2021-07-07 at 15:00

The maximum amount of registrations has been reached. You can no longer sign up.

Location

De cursus Fietsvalpreventie richt zich op het veilig deelnemen aan het verkeer en daarmee het actief deelnemen aan de maatschappij van fietsers op leeftijd.

De cursus Fietsvalpreventie richt zich op het veilig deelnemen aan het verkeer en daarmee het actief deelnemen aan de maatschappij van fietsers op leeftijd. Door het volgen van deze cursus wordt gewerkt aan zelfverzekerdheid, zelfstandigheid, vitaliteit en sociale activiteit van de oudere fietsgebruiker.

De Fietsvalpreventie cursus is bedoeld voor de oudere fietsgebruiker (60+), met of zonder chronische aandoening en woonachtig in de gemeente Heusden, die:

·        een verhoogd risico loopt om van de fiets te vallen;

·        en/of angst heeft om van de fiets te vallen;

·        en/of reeds eerder van de fiets is gevallen.

De cursus bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte, en als afsluiting zal er een gezellige fietstocht georganiseerd worden. Stichting de Schroef maakt gebruik van de kennis die er al is bij landelijke organisaties. Zo wordt er bij het theoretisch gedeelte samengewerkt Veilig Verkeer Nederland en bij het praktijk gedeelte gaan we de samenwerking aan met de Fietsersbond. Er zijn geen kosten aan deze cursus verbonden.

Cookie settings