Waar kan ik doortrappen in mijn buurt?
Waar kan ik Doortrappen in mijn buurt?

Gezellige fietsochtend in hoofddorp! Download hier de routes.

Stephanie Piët October 06, 2022 28 keer bekeken

Start

2022-10-06 at 10:30

End

2022-10-06 at 11:00

The maximum amount of registrations has been reached. You can no longer sign up.

Location

Sportcomplex Toolenburg

Op 20 mei gingen ruim 50 deelnemers op pad met de Doortrappen fietstocht, georganiseerd door RTC Hoofddorp en Team Sportservice. Samen fietsen deelnemers een route van 15 of 30 km. Wil je deze routes ook fietsen? Download ze hier en ga zelf op pad!

Vandaag, 20 mei 2022, vond de Doortrappen fietstocht in Hoofddorp plaats! Ruim 50 deelnemers begonnen de fietstocht, georganiseerd door RTC Hoofddorp en Team Sportservice vanaf het Sportcomplex Toolenburg, na een heerlijke kop koffie en thee. Bij de start kregen alle deelnemers een leuke Doortrappen goodiebag met meer informatie en Doortrappen goodies, de route en FietsFit oefeningen. 

  

Fietsen met een nieuwe fietsspiegel

Ook ontvingen alle deelnemers een voucher voor het monteren van een gratis fietsspiegel bij Balk Rijwielen. De fietsspiegel was al goed vertegenwoordigd! De mensen die deze al hadden, konden hun fietsspiegel tijdens de route gelijk goed uittesten. Het kan best even wennen zijn, fietsen met een fietsspiegel, een leuke Doortrappen route is dan natuurlijk het perfecte moment om het te proberen! En wat veel positieve reacties: veel mensen reageerden enthousiast op de spiegel en gaven aan deze eigenlijk al veel eerder gehad wilden hebben. 

Samen op pad met een leuke Doortrappen fietsroute

Rondom Haarlemmermeer waren twee mooie fietsroutes uitgezet van 15 of 30 km. Het waren routes in eerste instantie voor fietsers van 65+’ers, maar alle leeftijden waren zichtbaar deze dag. Zo zien we het graag! Vandaag was er aandacht voor natuur, gezelligheid én veiligheid. Tijdens de fietstocht raakten deelnemers in gesprek over veiligheid op de fiets. Velen hebben helaas zelf al eens een ongeluk gehad of kennen mensen die zijn gevallen. Met elkaar wisselde ze tips uit om veiliger te fietsen. De fietshelm was daarbij veel besproken. Voor mensen een extra reden om eens na te denken wat ze kunnen doen om hun eigen veiligheid te vergroten. Onderweg deden we ook de inmiddels traditionele Fietsquiz, waar we de verkeersveiligheidskennis van de deelnemers testten. 

  

Fiets zelf de routes

Wil je zelf de route fietsen, maar kon je niet aanwezig zijn? Download hieronder de routes rondom Haarlemmermeer en ga deze zomer lekker op pad! 

Doortrappen fietsroute 15 km: download hier

Doortrappen fietsroute 30 km: download hier

 

Cookie settings