Nieuwsupdate Doortrappen Gelderland

May 21, 2024

Met het programma Doortrappen wil provincie Gelderland eraan bijdragen dat ouderen zo lang mogelijk veilig kunnen blijven fietsen. Elk kwartaal delen wij het belangrijkste nieuws uit de provincie.

Deze nieuwsupdate komt vanuit het programma Doortrappen in opdracht van provincie Gelderland. Fietsen helpt ouderen langer gezond, sociaal en zelfredzaam te blijven. Met het programma Doortrappen wil provincie Gelderland eraan bijdragen dat ouderen zo lang mogelijk veilig kunnen blijven fietsen.

Doortrappen communicatiemateriaal
Om Doortrappen Gelderland tijdens alle lokale fietsactiviteiten zichtbaar te maken hebben wij verschillende communicatiematerialen ontwikkeld. Denk aan een ontwerp voor beachflags, een ontwerp voor een partytent en een (online) boekje om zelf in te vullen met interessante Doortrappen informatie over jouw gemeente.

Wil jij bovenstaande materialen ontvangen? Download ze hier. Mis je nog iets? Mail dan naar doortrappengelderland@ideate.nl.  
 


Inspiratiebijeenkomst: online inspiratie opdoen op dinsdag 6 juni 2024
Het is weer tijd voor een nieuwe Doortrappen Gelderland inspiratiebijeenkomst. We nodigen je uit om op donderdag 6 juni online deel te nemen van 12:30-13:30 uur. Geef je hier op. Het thema van deze bijeenkomst is ‘Status: hoe gaat het met Doortrappen in jouw gemeente?'

Voor in de agenda
Naast 6 juni staan er nog twee andere inspiratiebijeenkomsten gepland in 2024: 10 september en 10 december.

Doortrappen interventies in jouw gemeente
Doortrappen Gelderland helpt oudere fietsers om zo lang mogelijk en veilig te kunnen blijven fietsen. Daarom worden er ook dit jaar weer veel lokale fietsactiviteiten georganiseerd. Denk aan e-bike informatiedagen, driewielfiets-ontdekdagen, een fietsparcours of fietscheck. Tijdens de interventies van Doortrappen komen ouderen in contact met andere fietsers, leren ze alles over veilig fietsen en stappen ze vol zelfvertrouwen op de fiets naar huis. De Doortrappen-kalender met interventies bekijk je hier: www.doortrappen.nl/gelderland. Deel deze link in jouw netwerk zodat we samen zoveel mogelijk ouderen bereiken en uitnodigen voor de activiteiten!

In het kort

 • Update Fietshelmkortingsactie: binnen 3 weken zijn er 3000 fietshelmen verkocht. Wegens het succes van de actie heeft provincie Gelderland budget vrijgemaakt voor nog eens 3000 helmen. Lees hier meer. Update (30/5): 6000 fietsers zijn blij gemaakt met een fietshelm! De actie is per 29/5 gestopt.
   
 • Dag van de Fietshelm: provincie Gelderland bereikte het landelijke nieuws! Op 10 april lanceerden we de Fietshelmkortingsactie bij Ziekenhuis de Gelderse Vallei in Ede. Het NOS Journaal kwam langs en interviewde neuroloog Myrthe Boss en kwartiermaker Franca Lapré. Bekijk het item
   
 • Twan komt in actie voor fietsveiligheid: Twan, 79 jaar, fietst al vanaf zijn 6e. Met vele jaren fietservaring komt hij als ambassadeur in actie en gaat hij het gesprek aan met vrienden en familie over fietsveiligheid: “Door een helm te dragen ontlasten we de zorg. Maar daar is wel actie voor nodig!”. Het interview met Twan lees je hier.
   
 • Doortrappen coördinator in het zonnetje: door het hele land zetten coördinatoren zich in voor Doortrappen. Jeroen Reintjes, gemeente Winterswijk, doet dit o.a. om inwoners vitaler te krijgen. Lees zijn inspirerende verhaal hier.
   
 • Winactie Rijdende Reporter: Deze zomer komen Esley en Jelle van het landelijk programmabureau als rijdende reporters naar je toe! Zij willen in beeld brengen hoe gevarieerd het aanbod van Doortrappen is. Heb jij een top idee voor een reportage, stuur snel je voorstel in en misschien komen de reporters bij je langs! Bekijk de winactie en doe mee!

 

Op de hoogte blijven
Doortrappen Gelderland streeft ernaar om je eens per kwartaal op de hoogte te houden van wat er speelt in de provincie. Wil je deze update in je mail ontvangen? Meld je dan aan door te mailen naar communicatiedoortrappen@ideate.nl.

Cookie settings