Waar kan ik doortrappen in mijn buurt?
Waar kan ik Doortrappen in mijn buurt?

Stevig op de pedalen - tijdens Tielse Zomerschool

Carmen Meijer June 03, 2024 69 keer bekeken

Start

2024-07-23 at 10:00

End

2024-07-23 at 12:00

The maximum amount of registrations has been reached. You can no longer sign up.

Location

De Zomerschool voor Senioren gaat weer van start! Senioren kunnen van 17 juli tot en met 17 augustus diverse workshops volgen in Zinder of bij Jeu de Boulesvereniging De Teerling op Sportpark De Lok. Doortrappen is hier ook aanwezig!

Stevig op de pedalen tijdens de Zomerschool in Tiel!

Veel senioren willen zo lang mogelijk blijven fietsen. Het bevordert de kwaliteit van uw leven, u blijft actief, u behoudt zelfstandigheid en u onderhoudt op die manier sociale contacten. Er kan een moment komen waardoor u ineens niet meer zo zeker op de fiets zit. U merkt bijvoorbeeld dat er bepaalde functies achteruitgaan die invloed hebben op veilige deelname aan het verkeer en/of op vlotjes op- en afstappen.

Tijdens de Zomerschool kunt u sinds dit jaar ook deel gaan nemen aan workshops die passen binnen het sport- en beweegaanbod in de gemeente Tiel. Fietsen is hier natuurlijk een belangrijk onderdeel van omdat het voor iedereen een laagdrempelige manier is om voldoende in beweging te zijn. Op dinsdag 23 juli en op dinsdag 20 augustus kunt u daarom deelnemen aan de workshop ‘Stevig op de pedalen’.

Stevig op de pedalen is een interventie die ontwikkeld is in opdracht van Doortrappen Nederland. Op een interactieve manier wordt u bewust gemaakt van de risico’s tijdens het fietsen an sich en tijdens deelname aan het verkeer. U krijgt verschillende handvatten, tips & adviezen en wat voor oefeningen u zou kunnen doen om “fietsfit” te blijven. Deze interactieve workshop zal verzorgd worden door onze beweegcoach Youri uit het beweegteam TielBeweegt!

 

Kijk voor meer informatie op: https://zinder.nl/news/zomerschool-voor-senioren-2024/

Cookie settings