VVN organiseert workshop "Het Nieuwe Fietsen" in Enschede

ProfielfotoRick Schotman August 14, 2019 1905 keer bekeken

Op verzoek van de gemeente Enschede organiseert Veilig Verkeer Nederland (VVN) op woensdag 11 september voor inwoners (65+) van de gemeente Enschede de workshop ‘Het Nieuwe Fietsen’. De bijeenkomst is ontspannen, interactief en gezellig. Lees meer of meld je aan!

We willen allemaal zo lang mogelijk blijven fietsen. Maar wanneer je wat ouder wordt, kun je ervaren dat het verkeer drukker en ingewikkelder wordt. Ook fysiek gaan de jaren tellen. Hoe ga je daar mee om?

Op verzoek van de gemeente Enschede organiseert Veilig Verkeer Nederland (VVN) op woensdag 11 september voor inwoners (65+) van de gemeente Enschede de workshop ‘Het Nieuwe Fietsen’. De bijeenkomst is ontspannen, interactief en gezellig.

Onder het genot van een kop koffie komen deze onderwerpen aan bod:

  • Veilig fietsen
  • Slim omgaan met drukke fietspaden
  • Kwetsbaarheid in het verkeer
  • Conditie van het lichaam

Je leert hoe je langer mobiel kan blijven én veilig aan het verkeer kunnen blijven deelnemen. Dat gebeurt aan de hand van stellingen, feiten en filmpjes. Je kunt je eigen ervaringen delen met elkaar en met de verkeersexperts van VVN.

De workshop duurt omgeveer 2,5 uur. Er is plaats voor 20 deelnemers. Ingrid Wetser, Landelijk Projectleider Senioren bij Veilig Verkeer Nederland, licht toe waarom deze workshop wordt georganiseerd: “Hoewel wij in Nederland al van jongs af aan fietservaring opdoen, zien we de ongevalscijfers met fietsers stijgen. Seniore fietsers zijn daar relatief vaak het slachtoffer van. Niet omdat zij onveiliger fietsen, maar omdat een ongeval voor hen meer ernstige gevolgen heeft dan voor bijvoorbeeld jonge fietsers. Daarom heeft Veilig Verkeer Nederland Het Nieuwe Fietsen ontwikkeld.”

Deelname is leuk, nuttig én gratis

Aansluitend aan de workshop kun je van de gezamenlijke lunch gebruik maken en met de eigen fiets oefenen op een parcours. Maar je mag natuurlijk zelf weten of je aan dit onderdeel deel wilt nemen.

De workshop is 11 september van 09.30 tot 12.00 uur en het aansluitende fietsparcours duurt tot 15.00 uur. Locatie is Speeltuin Bruggert, P. de Molijnstraat 20a in Enschede.  Deelname is gratis.

Aanmelden

Inwoners uit Enschede die geïnteresseerd zijn in ‘Het Nieuwe Fietsen’ kunnen zich aanmelden via www.vvn.nl/hetnieuwefietsen. Voor meer informatie kun je bellen met 06-5021.2691. Als je je aanmeldt, ontvangt je ca. één week voor aanvang van de cursus een bevestigingsbrief.

Landelijk programma Doortrappen

De VVN-workshop ‘Het Nieuwe Fietsen’ sluit aan bij het landelijke programma ‘Doortrappen’, waar ook de Gemeente Enschede aan deelneemt. Doortrappen richt zich op oudere en ervaren fietsers: de zogenaamde Doortrappers. Doortrappers wisselen in informele setting onderling ervaringen uit om zo lang mogelijk veilig te kunnen fietsen.

Fietsstad voor íedereen!

Enschede wil een échte Fietsstad zijn. Voor iedereen. Dus ook voor senioren. Want fietsen is leuk, gezond, sportief en voordelig. Én voor alle leeftijden. En als je ook vindt dat Enschede Fietsstad2020 moet worden, breng dan je stem uit op www.fietsstad.nl en geef Enschede die vijf sterren. Vanaf 13 augustus kun je stemmen. En misschien win je dan ook nog e-bike

Cookie settings