Waar kan ik doortrappen in mijn buurt?
Waar kan ik Doortrappen in mijn buurt?

Doortrappen nu ook in gemeente Edam-Volendam!

Stephanie Piët May 10, 2022 217 keer bekeken

Steeds meer gemeenten doen mee met Doortrappen, zo ook Edam-Volendam.

Doortrappen is landelijk programma om 65+’ers langer, veiliger en met plezier te laten fietsen. Doortrappen motiveert ouderen om zelf maatregelen te nemen om veilig te blijven fietsen. Dit doen zij met behulp van praktische fietstips, handige oefeningen om soepel te blijven en leuke activiteiten in en rondom Edam-Volendam. Op de website www.doortrappen.nl houden we je op de hoogte van leuke fietsactiviteiten in de buurt en het laatste fietsnieuws. Zo is Doortrappen aanwezig bij de volgende evenementen:

28 mei Fit- en Vitaaldag 60+ in Volendam

Op zaterdag 28 mei tussen 10.00 en 14.00 uur is Doortrappen aanwezig tijdens de Fit- en Vitaaldag 60+ in de Pop- en Cultuurhuis PX aan de W.J. Tuijnstraat 15, Volendam. Hier geeft Doortrappen meer informatie veilig fietsen en kan je meedoen aan een leuke fietsquiz. Ook kunnen de bezoekers tijdens deze dag in onze stand ter plekke de KeuzeWijzer-fiets invullen. Het fietsadvies wordt meteen per mail aan de deelnemer verstuurd. Genoeg te doen bij de Fit- en Vitaaldag.  De Fit- en Vitaaldag 60+ is een gezellige, sportieve dag voor 60-plussers. Het is belangrijk om gezond en fit te blijven. Dit kan door een gezonde leefstijl aan te nemen en te behouden. Je kunt jouw fitheid laten meten door professionals, verschillende sporten van lokale sportverenigingen uitproberen, er is een gezonde maaltijd en je kunt rekenen op goede adviezen van professionals. Tot ziens op de Fit- & Vitaaldag 60+!
 

14 juni De Singel informatie in Edam

Veilig en met plezier blijven fietsen tot je 100e, wie wil dat nou niet! En daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Op dinsdag 14 juni is er de Doortrappen koffiemiddag bij de Seniorensoos in de Singel, Edam. Tijdens deze gezellige middag staan handige fietstips, inzichten en praktische handvatten centraal om lekker te (blijven) fietsen. Test daarnaast gelijk je fietsveiligheid-kennis tijdens de Doortrappen fietsquiz! Durf je het aan? Alles om zo lang, veilig én plezierig mogelijk te blijven fietsen. Voor koffie, thee en wat lekkers wordt gezorgd.

 

Noord-Holland beweegt

Om alvast in de stemming te komen kun je de afleveringen van Noord-Holland beweegt bekijken die ook in het teken staan van alles om zo lang, veilig én plezierig mogelijk te blijven fietsen.

Bekijk hier een aflevering met een mooi verhaal over een oud-ambulance medewerker die naar Spanje is gefietst om van zijn kopzorgen af te komen. Of doe de KeuzeWijzer fiets op doortrappen.nl om te kijken welke fiets het beste bij je past!

 

Zien we je ook op 28 mei of 14 juni?

 

Op de hoogte blijven van de activiteiten in de buurt van Edam-Volendam, ga naar Doortrappen Edam-Volendam of volg de Facebookpagina hier.

 

 

Cookie settings