Waar kan ik doortrappen in mijn buurt?
Waar kan ik Doortrappen in mijn buurt?

Doortrappen aanwezig tijdens Olympia’s Tour

Esther van den Helder March 06, 2024 691 keer bekeken

Op woensdag 20 maart 2024 komt Olympia’s Tour, Nederlands grootste amateur wielerkoers naar de gemeente Medemblik. De start en finish vinden plaats in het centrum van Medemblik stad. Tijdens dit evenement zijn Team Sportservice en Team Sport Hoorn ook aanwezig met Doortrappen.

Parcours
Bij Doortrappen is veel informatie te halen over de maatregelen die je zelf kunt nemen op gebied van veilig fietsen. Wat kun je doen, welke middelen zijn er, maar ook is er een leuk parcours waar je met de fietsdocent doorheen gaat. Hier leer je alles over bochtjes nemen, snelheidsverschillen, op- en afstappen en andere behendigheden die je als oudere fietser goed kunt gebruiken. Fietsdocenten Ramon en Mariëtte van Team Sportservice zullen dit begeleiden.

Fietscheck
Fietswinkel Fietsenstunt is aanwezig voor een fietscheck, maar ook om uitleg te geven over verschillende soorten fietsen, helmen, fietsspiegels en kortingsacties op artikelen omtrent veiligheid.

Wielerkoers
De start van de wedstrijd is om 12:30 uur bij Kasteel Radboud. De winnaar zal naar verwachting rond 15:50 uur finishen op de Overtoom. De wedstrijdroute is in totaal 145 kilometer lang. De wielrenners rijden in drie rondes (twee grote en een afsluitende klein) door de gemeentes Medemblik, Enkhuizen, Stede Broec en Drechterland. De deelnemers aan Olympia’s Tour komen van over de hele wereld (het talententeam van de Verenigde Staten is aanwezig), maar de koers heeft ook een lokaal karakter, door de deelname van de Enkhuizer formatie WV West-Frisia.

Meer informatie
Doortrappen is van 12:00 tot 16:00 uur aanwezig op Parkeerterrein Vlietsingel, bij Strandpaviljoen de Zoete Zee. Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Paul Molenaar via pmolenaar@teamsportservice.nl.

Cookie settings