Fietsfestival en fietstocht in Diemen op 19 april was een succes!

Stephanie Piët April 28, 2023 847 keer bekeken

Het Doortrappen Fietsfestival vond 19 april plaats op Plein ’t Kruidvat in Diemen.

Het festival bestond uit verschillende activiteiten om de fietsvaardigheid te testen, deel te nemen aan de Fietsquiz en te ervaren hoe het is om in de dode hoek van een vrachtwagen te zitten. Fietsers konden hun fiets gratis laten checken en voorzien van een fietsspiegel. Daarnaast konden ze een E-bike of driewielfiets uitproberen en kregen ze de kans om hun vragen te stellen aan de specialisten van Doortrappen.

De dag begon met een groepsfietstocht van 20-25 kilometer onder begeleiding van Rens Wit, buurtsportcoach van Stichting Welzijn Diemen, die startte bij Wijkcentrum Het Noorderlicht en eindigde bij het festival. Deelname was gratis en het was een uitgelezen kans voor fietsers om hun fietstechniek te oefenen.

Het festival was een succes en trok veel belangstelling. Hans Prins, wethouder van Verkeer, was aanwezig en werd enthousiast over de opkomt en het aanbod. Het was een geweldige gelegenheid om fietsers te informeren en te inspireren om veilig en gezond te blijven fietsen. Fietsen moet vooral leuk zijn, en blijven!

Het Doortrappen Fietsfestival is een samenwerking tussen Doortrappen, Welzijn Diemen, de Gemeente Diemen, Veilig Verkeer Nederland, Tworby en Robert Harms Tweewielers.

Meer weten over Doortrappen in Diemen, bekijk www.doortrappen.nl/diemen.

Lees het artikel in Diemernieuws hier: https://www.diemernieuws.nl/reader/143148#p=9

Cookie settings