Fietsloketten: door weer en wind!

Bynette Dijkstra-Stam November 01, 2023 218 keer bekeken

Vorige week, in de eerste echte herfstachtige week van het jaar, reisden we met het Fietsloket door de gemeenten Zoeterwoude, Leiden, Voorschoten, Oegstgeest en Leiderdorp.

Waar sommigen zich lieten tegenhouden door het weer, stapten anderen heldhaftig op de fiets om informatie in te winnen over hoe zo veilig mogelijk te kunnen blijven fietsen. Ook kwamen mensen graag langs om hun fiets te laten controleren door de mobiele fietsenmaker van FietsNed.

Bezoekers waren mensen die al lang fietsten; sommigen al met helm, sommigen hadden nog geen helm, maar zagen wel het belang ervan in. Anderen fietsten wat minder of zelfs niet en gaven aan wat onzeker te zijn op de fiets. Ook gaf men aan zich vooral onveilig te voelen door alle studenten die als een gek voorbij racen. Wij gingen het gesprek met hen aan, gaven wat tips en informatiefolders mee.

Het Fietsloket in de ene gemeente werd wat drukker bezocht dan in de andere gemeente. Ook de wethouders van de desbetreffende gemeentes kwamen een kijkje nemen bij het Fietsloket. In Tuincentrum Ranzijn te Leiderdorp sloten wij de herfstachtige week goed af: hier hebben wij ongeveer 80 senioren te woord gestaan en geholpen. 

Bedankt aan alle senioren voor hun interesse en bedankt aan alle locaties voor hun gastvrijheid! Hopelijk tot volgend jaar en heel veel fijne en veilige fietskilometers gewenst!

Cookie settings