Een tweede geslaagde Doortrapdag in Leiderdorp!

Bynette Dijkstra-Stam October 05, 2023 257 keer bekeken

Woensdag 4 oktober vond de tweede Doortrapdag plaats. Dit keer op een prachtige locatie in Leiderdorp: Clubhuis de Derde Helft van voetbalvereniging R.C.L. Weer hebben wij een hoop enthousiaste mensen mogen ontvangen die terug naar huis gingen met veel informatie over zo veilig mogelijk Doortrappen!

Terwijl de inloop pas vanaf 13.00 uur was, stond er iets na half 1 al een enthousiasteling binnen. Ook de Wethouder Verkeer van Leiderdorp was er al vroeg om een kijkje te nemen.

Op deze dag waren er weer verschillende organisaties van de partij. Mensen werden geholpen door de ergotherapeut voor o.a. vragen over het zo veilig mogelijk op- en afstappen van de fiets. Ook lieten mensen zowel hun ogen als oren gratis testen door een opticien en audicien. Hierdoor kwam een enkeling erachter dat het toch wel goed is om de huidige bril iets aan te laten passen.

Een aantal bezoekers hebben meegedaan met de fietsquiz waarmee men zijn of haar verkeerskennis weer heeft opgefrist. Bij binnenkomst kreeg iedereen een lootje en degenen met het winnende lot gingen blij naar huis met een fietsspiegel!

Dit keer stond de fietsparcours bij de ingang, waardoor deze drukker bezocht werd dan vorige week. Ook hier kon men zich weer wagen op een driewieler van Meyra of een duofiets van Fietsmaatjes. Dit alles werd in goede banen geleid door één van onze vrienden van de Fietsersbond. Verder heeft er een groep deelgenomen aan een fietstocht van 20km onder begeleiding. Ondanks de regendruppels onderweg, kwam men hier blij van terug.

Al met al weer een geslaagde Doortrapdag. Heel veel dank aan Clubhuis de Derde Helft voor de gastvrijheid. Ook alle organisaties dank jullie wel voor jullie bijdrage. Hopelijk tot volgend jaar!

Nog meer vragen over (veilig) blijven fietsen? Eind oktober komen wij in alle deelnemende gemeenten langs met het Fietsloket. Bij het Fietsloket kun je terecht met al je vragen over (blijven) fietsen én kun je je fiets laten nakijken door een fietsenmaker. Kijk op deze website en op onze Facebookpagina (www.facebook.nl/DoortrappenRegioLeiden) wanneer het Fietsloket bij jou in de buurt is.

Cookie settings