De Doortrapdag in Leiden: gestaag, informatief en vooral gezellig

Bynette Dijkstra-Stam September 29, 2023 286 keer bekeken

Afgelopen woensdag 27 september vond de Doortrapdag in Leiden plaats. Wij kijken terug op een geslaagde middag, waarin we veel senioren hebben kunnen informeren over en/of helpen bij zo veilig mogelijk kunnen blijven Doortrappen!

Vanaf 13.00 uur druppelden de senioren langzaamaan binnen. Sommigen gewoon nieuwsgierig, sommigen met een gerichte (hulp)vraag. We kregen dan ook het gevoel dat we hen met deze dag echt hebben geholpen: een deel kwam voor informatie over fietstochten en fietsclubs, anderen waren blij met de oogarts en ergotherapeut en een aantal hebben zich gewaagd aan het fietsparcours, op hun eigen fiets, een duofiets of driewieler. Die laatste bleek niet zo makkelijk als het klinkt.

Ook hebben we die middag twee keer een fietsquiz gedaan. Een leuke manier op met elkaar aan de praat te raken over verkeerssituaties. Na afloop van elke fietsquiz vond er een trekking plaats van de lootjes die men bij binnenkomst kreeg. Daarmee hebben we twee mensen gelukkig gemaakt met een leuke en vooral nuttige prijs. Wat de prijs was houden we nog even geheim, want volgende week kan men deze ook nog winnen op de Doortrapdag in Leiderdorp.

En net toen alle gezelligheid weer rustig naar buiten was gewandeld, kwam de wethouder Verkeer van gemeente Voorschoten. Gelukkig konden we 'm de foto's nog laten zien van de gezellige drukte van voor zijn komst.

Wij kijken terug op een geslaagde, informerende, behulpzame en ook zonnige dag! Heel veel dank aan alle organisaties en vrijwilligers die hier een bijdrage aan hebben geleverd.

Op naar de Doortrapdag in Leiderdorp op woensdag 4 oktober!

 

Cookie settings