Doortrappen zoekt een fietsgids voor de fietsgroep in Amsterdam-Oost!

September 16, 2022

Vanuit Doortrappen zijn er al meerdere fietsgroepen ontstaan die soms al langer dan een jaar draaien. Zo ook in Amsterdam-Oost! Omdat er veel animo is voor deze fietsgroep, zijn we op zoek naar een extra vrijwillige begeleider. Lijkt het jou wat? Lees snel verder!

Een fietsgroep begeleiden is niet alleen gezellig, het is ook een uitstekende manier om jezelf fit te houden. Ken je Amsterdam en omgeving goed en wil je anderen graag meenemen op leuke fietstochten, dan is deze rol op jouw lijf geschreven! Verder is het handig als je een beetje ervaring hebt met het begeleiden van groepen.

Momenteel bestaat de fietsgroep uit 25 actieve deelnemers, waarvan er wekelijks ongeveer 13 meefietsen. Een grote en gezellige club, waarin jij als begeleider het overzicht houdt en zorgt dat iedereen veilig mee kan fietsen. Afhankelijk van het weer (geen regen, harde wind en niet te warm) fietst de groep elke vrijdag van 13.00 uur tot ongeveer 17.00 uur. Een fietstocht is gemiddeld 25 kilometer en vindt plaats in de omgeving van Amsterdam. Zowel mannen als vrouwen tussen de 60 en 80 jaar fietsen mee. Daarna gaat een klein groepje vaak nog even gezellig wat drinken en even ‘napraten’ bij Stichting Dynamo.

Wil je graag aansluiten als vrijwillige begeleider bij de fietsgroep in Amsterdam-Oost? Top! Stuur dan een mailtje naar doortrappenregioamsterdam@gmail.com en we nemen contact met je op! 

 

Cookie settings