Doortrappen in verschillende stadsdelen in Amsterdam

September 06, 2022

Dit najaar reist Doortrappen langs de verschillende stadsdelen in Amsterdam. Het programma Doortrappen helpt ouderen veiliger en met plezier te blijven fietsen. Doe een fietscheck bij de fietsenmaker, laat een fietsspiegel monteren of fiets een uitdagend parcours. Waar zien we jou?

Amsterdammers van 55+ zijn welkom voor een gezellig gesprek, advies over veilig(er) blijven fietsen of voor een beweeg les. Ook zal er een lokale fietsenmaker aanwezig zijn die een fietsencheck uitvoert en kleine reparaties aan de fiets. Verder kunnen bezoekers op de dag zelf ervaren hoe het is om met een fietsspiegel te fietsen tijdens een uitdagend parcours. 


Doortrappen zal in september in verschillende stadsdelen van Amsterdam aanwezig zijn:

10 september 10.00-17.00: Huygensmarkt in Amsterdam Oost (klik hier voor meer informatie)

11 september 13.00-17.30: Sport- en Vrijtijdsmarkt in Amsterdam Nieuw West (klik hier voor meer informatie)

16 september 13.30-16.00: Fietsgroep Amsterdam zuid van start  (klik hier voor meer informatie)

28 september 10.00-12.00: Fietsfestival Amsterdam Noord (klik hier voor meer informatie)

 

Beste Doortrapper nomineren
Veel ouderen in Amsterdam fietsen nog en blijven daardoor langer vitaal. Dat is bijzonder mooi en daar mag best aandacht voor zijn. In samenwerking met Gemeente Amsterdam en het lokale Doortrappen team zijn daarom in ieder stadsdeel op zoek naar de ‘beste Doortrapper’ om hem of haar in het zonnetje te zetten. Op dit moment is de zoektocht nog in volle gang. Dus ken of ben jij een fietser van 55+ die nog regelmatig op de fiets stapt of een bijzonder fietsverhaal heeft? Dan kan je deze persoon nomineren tot 14 oktober via doortrappenregioamsterdam@gmail.com of kijk op www.doortrappen.nl/bestedoortrapper. 

Doortrappen tot je 100ste
Fietsen is een fijne manier om in beweging te blijven. Bovendien blijven ouderen mede door te fietsen langer gezond, sociaal en zelfredzaam. Ze fietsen dan ook graag, willen graag blijven fietsen, maar zijn ook kwetsbaar in het verkeer. De gemeente Amsterdam heeft samen met het programma Doortrappen de ambitie dat ouderen zo lang mogelijk veilig blijven fietsen. Doortrappen motiveert ouderen om zelf maatregelen te nemen om veilig te blijven fietsen. Dit doen zij met behulp van praktische fietstips, handige oefeningen om soepel te blijven en leuke activiteiten in Amsterdam.

Fietsactiviteiten
Het hele jaar door organiseert Doortrappen fietsactiviteiten voor ouderen. Meer informatie over Doortrappen en de activiteiten, vind je op www.doortrappen.nl. Voor alle activiteiten bij jou in de buurt, kijk je op de website bij ‘in mijn buurt’.

Cookie settings