Fiets mee met één van deze gezellige Doortrappen fietsgroepen in Amsterdam!

May 04, 2022

Het weer wordt steeds mooier en het aantal leuke activiteiten neemt weer toe! Vind je het leuk om te fietsen en doe je dat het liefste samen? Sluit aan bij een van de Doortrappen fietsgroepen in Amsterdam! Waar je ook woont in de stad, er vertrekt altijd een fietsgroep bij jou in de buurt!

Fietsgroepen

Hou je van fietsen, wil je meer in beweging komen of vind je het gewoon gezellig om regelmatig met anderen te fietsen? Dan is een Doortrappen fietsgroep echt iets voor jou! De fietsgroepen vertrekken vanaf verschillende plekken in de stad. Zo is er altijd wel eentje bij jou in de buurt. Vaak wordt er voor- of achteraf ook nog gezellig een kop koffie/thee gedronken samen.

Welke fietsgroepen zijn er?

Hieronder vind je een overzicht van alle actieve Doortrappen fietsgroepen. Klik je op de link, dan vind je meer informatie over de desbetreffende fietsgroep.

Wat zijn de afstanden van de fietstochten?

De afstanden verschillen per keer, per fietstocht, maar liggen meestal tussen de 15 - 30 km. De afstand hangt daarnaast af van de conditie van de deelnemers, en of zij op een normale fiets of e-bike rijden. Over het algemeen richten we de routes zo in dat ze goed vol te houden zijn voor iedereen!  Tijdens de fietstocht is er vaak ook de mogelijkheid om eerder af te buigen, en afstanden worden aangepast op basis van conditie. Zo fiets je met mensen die hetzelfde afstand en thempo aankunnen.
Je kunt ook fietsen op een driewieler of handbike, mits de afstand voor jou geen probleem is.

Hoeveel kost het?

Deelname aan de fietsgroepen is (meestal) helemaal gratis! Soms wordt er een kleine bijdrage gevraagd als er bijvoorbeeld een lunch aanvast zit, of als er een extra activiteit is. Kijk per fietsgroep of er kosten aan verbonden zitten.

Moet ik me aanmelden en zo ja, waar?

Veel fietsgroepen vragen een aanmelding, zodat ze weten hoeveel deelnemers er zijn. Hoe en bij wie je je kunt aanmelden vind je op de pagina van de desbetreffende groep. 

Samen veilig op pad
Ga je mee met de fietsgroep? Gezellig! In een groep fietsen is anders dan alleen fietsen. Bekijk vooraf alvast de tips voor samen fietsen en zorg ervoor dat jij en je fiets er klaar voor zijn. Check bijvoorbeeld of je remmen het goed doen, denk eens aan een fietshelm en bekijk onze andere veilig fietsen tips.

Let op:
De fietsgroepen gaan in principe elke week door, mocht het weer dat ook toelaten. Bij harde wind, regen of sneeuwval kan het zijn dat de fietsgroep van die week niet doorgaat. Heb je je ingeschreven? Dan laten we je natuurlijk weten wanneer dit het geval is.

Meer informatie

Benieuwd wat er bij jou in de buurt is of wil je bij jou in de buurt ook een fietsgroep starten of leuke fietsactiviteit organiseren? Neem dan contact op met team Doortrappen Amsterdam via doortrappenregioamsterdam@gmail.com

De organisator(en) van het programma Doortrappen, noch vrijwilligers, partners, instanties of betaalde personen ten dienste van het programma, zijn aansprakelijk in geval van enig(e) schade of letsel voortvloeiend uit een Doortrappen-activiteit. Deelname aan activiteiten geschiedt geheel op eigen risico en de deelnemers dienen zelf te zorgen voor een deugdelijke fiets en eventuele extra beschermingsmiddelen waaronder begrepen maar niet beperkt tot een helm.

Cookie settings