Doortrappen Karavaan door de stadsdelen

September 14, 2021

Dit najaar reist de Doortrappen Karavaan langs de verschillende stadsdelen in Amsterdam. We starten op donderdag 23 september in Amsterdam Centrum, waarna we doorreizen naar de andere stadsdelen. Bekijk onder de activiteiten alle data en zet deze alvast in je agenda!

Kom deze dagen langs voor een gezellig gesprek, advies over veilig(er) blijven fietsen of voor een beweegles. Ook is er een fietsenmaker waar je je fiets kunt brengen voor een fietsencheck of voor kleine reparaties. Verder kun je op de dag zelf ervaren hoe het is om met een fietsspiegel of helm op te fietsen tijdens een uitdagend parcours. In verschillende stadsdelen kun je een fiets met lage instap of e-bike uitproberen.

Zet de data in je agenda en zorg dat je er op tijd bij bent. Want aan de eerste 50 mensen die langskomen in ieder stadsdeel, mogen we een gratis fietsspiegel weggeven! Klik hieronder voor meer informatie over de Karavaan in jouw stadsdeel.

📌  23 september, Claverhuis Elandsgracht (Centrum)

📌  25 september, Witte de Withplein (West)

📌  26 september, Roze Tanker, Noorderpark (Noord)

📌  30 september, Anton de Komplein (Zuidoost)

📌  9 oktober, Osdorpplein 113 (voor ING-kantoor) (Nieuw-West)

📌  13 oktober, Oostpoort, Oranje-Vrijstraatplein (voor het stadsdeelkantoor) (Oost)

📌  16 oktober, De Boshalte, Bosbaanweg 1 (Zuid)

 

Beste Doortrapper nomineren
Veel ouderen in Amsterdam fietsen nog en blijven daardoor langer vitaal. Dat is bijzonder mooi en daar mag best wel eens aandacht aan geschonken worden. Gemeente Amsterdam en het lokale Doortrappen team zijn daarom in ieder stadsdeel op zoek naar de ‘beste Doortrapper’ om hem of haar in het zonnetje te zetten. De uitreiking van de prijs vindt plaats tijdens de karavaan.

Op dit moment is de zoektocht nog in volle gang. Dus ken of ben jij een fietser van 55+ die nog regelmatig op de fiets stapt of een bijzonder fietsverhaal heeft? Dan kan je deze persoon nomineren via doortrappenregioamsterdam@gmail.com

Cookie settings