Beste Doortrapper gezocht in stadsdelen Amsterdam

August 18, 2021

Doortrappen Amsterdam is in elk stadsdeel op zoek naar de beste Doortrapper; een inwoner van Amsterdam die ondanks zijn of haar leeftijd (55+) nog steeds vitaal is en regelmatig op de fiets stapt. Deze Amsterdammers willen we tijdens de Doortrappen karavaan dit najaar in het zonnetje zetten!

Zoektocht ‘beste Doortrapper’
Veel ouderen in Amsterdam fietsen nog en blijven daardoor langer vitaal. Dat is bijzonder mooi en daar mag best wel eens aandacht aan geschonken worden. Gemeente Amsterdam en het lokale Doortrappen team zijn daarom in ieder stadsdeel op zoek naar de ‘beste Doortrapper’ om hem of haar in het zonnetje te zetten. Dit zal gebeuren tijdens de Doortrappen karavaan die als een rondreizende activiteit door de stadsdelen reist van september tot oktober.

Doortrappen Karavaan
De Doortrappen Karavaan bezoekt dit jaar in september en oktober de zeven stadsdelen. Iedereen van 55+ is op deze dagen welkom om langs te komen voor een gezellig praatje, advies over veilig fietsen en om zelf te ervaren hoe het is om met fietsspiegel of -helm te fietsen. Ook is er een fietsenmaker aanwezig die een fietscheck doet en kleine reparaties uitvoert. En een beweegcoach die tips geeft over handige oefeningen om soepel op de fiets te stappen. Ook worden er leuke goodybags uitgedeeld! 

Kijk bij de activiteiten wanneer de Karavaan in jouw stadsdeel aanwezig is. Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg dan de Facebookpagina van Doortrappen Amsterdam via facebook.com/DoortrappenAmsterdam.

Beste Doortrapper nomineren
Ken of ben jij een vitale oudere fietser (55+) die nog regelmatig op de fiets stapt of een bijzonder fietsverhaal heeft? Dan kan je deze persoon nomineren via doortrappenregioamsterdam@gmail.com. Meer informatie over de Doortrappen Karavaan of zoektocht naar de beste Doortrapper is te vinden op de website www.doortrappen.nl/amsterdam.

Cookie settings