Kom samen met je kleinkinderen naar het Fiets Festival in Landsmeer

July 11, 2021

Wat is er nu leuker dan samen fietsen met je opa of oma of met je kleinkind(eren)? Niks natuurlijk! Daarom toveren we dit jaar op woensdagmiddag 8 september de Raadszaal, het Raadhuisplein en het parkeerterrein Sportpark om in een Doortrappen Fiets Festival voor jong en oud.

Zowel kinderen als ouderen zijn kwetsbaar in het verkeer. Daarom organiseert Doortrappen samen met gemeente Landsmeer, Veilig Verkeer Nederland, The Coolbiking Company en SamenMeer het Fiets Festival. Rondom het gemeentehuis zijn er op woensdag 8 september verschillende activiteiten te volgen, waarbij grootouders en kleinkinderen het tegen elkaar of juist tegen anderen kunnen opnemen. Wie is er het beste op de hoogte van verkeersveiligheid?

Programma
Test je behendigheid op het verkeersplein. Neem het samen met je opa/oma of kleinkind op tegen een ander team met de fietsquiz. Breng je fiets langs bij de fietsenmaker voor een check. En klim in de vrachtwagen om zelf de dode hoek te spotten. Volg je alle activiteiten? Dan ontvang je een heus certificaat! 

Tijdens het FietsFestival leren kinderen en ouderen samen op een leuke manier, veilig met verschillende verkeerssituaties om te gaan. Ook leer je wat je kunt doen aan jouw eigen gedrag of door aanpassingen aan de fiets om veilig te (blijven) fietsen. Natuurlijk staat de middag ook in het teken van gezelligheid. Want fietsen moet vooral leuk zijn, en blijven!

Leuk dag voor jong en oud
De dag is bedoeld voor opa’s, oma’s (65+) en kleinkinderen, maar een oudere buurman, oom, tante of andere bekende meenemen mag natuurlijk ook! Zowel jong als oud is welkom om een gezellige middag te beleven. 

Kom je ook?
Woensdag 8 september ben je welkom tussen 14:00 en 17:00 op het Raadhuisplein in Landsmeer. Meld jezelf aan door een mailtje te sturen naar doortrappenregioamsterdam@gmail.com

Cookie settings